Geüpdatet: 23 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waarom is een commode een must-have?

20 Maart 2019

Als je een babykamer in gaat richten, zul je al gauw ontdekken dat er een aantal zaken zijn die je absoluut moet hebben! Eén van die dingen is een commode. Maar waarom is een commode nou eigenlijk een must have? Kun je je kindje niet gewoon op tafel of op de bank verschonen of aankleden en zo een hoop geld besparen? Wij gaan je in deze blog vertellen waarom een commode zeker géén verkeerde investering en eigenlijk een absolute must have is.

Wat is een commode?

Een commode gebruik je om je kindje op te verschonen, aan te kleden, te wassen, afdrogen, noem maar op. Doordat er zo waanzinnig veel verschillende soorten en maten in commodes op de markt zijn, kan het gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Toch is het wel verstandig om hier flink wat aandacht aan te besteden, aangezien je flink wat tijd aan dit meubelstuk zult doorbrengen. Daarnaast is het zaak dat je kind hier veilig op kan liggen en bewegen zonder er af te kunnen vallen.

Waar op letten bij de aanschaf van een commode

Als je een commode gaat aanschaffen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst zul je de keuze tussen een echte commode en een ladekast moeten maken. Een ladekast heeft als grote voordeel dat als je kindje eenmaal dusdanig groot is dat het niet meer verschoont hoeft te worden (en ook het wassen en aankleden op een andere plaats zal plaatsvinden) je deze altijd nog als gewone kast kunt gebruiken. Je kunt de ladekast dus gewoon laten staan en nog jaren blijven gebruiken. Dit is iets wat bij een commode vaak wat lastiger is.

Daarnaast is het zaak om een commode met een goede hoogte aan te schaffen. Dit voorkomt dat je je iedere keer dat je aan de commode staat moet bukken. Je rug zal je dankbaar zijn!

Tegenwoordig zijn er bladvergroters op de markt. Erg handig aangezien je op deze manier wat extra “werkruimte” hebt. Je kunt naast het aankleedkussen ook een stapel luiers, een doos tissues, een verpakking met billendoekjes, een kom water, kleertjes en nog veel meer spullen kwijt. Zo heb je alles gemakkelijk binnen handbereik als jij je kindje gaat verschonen.

Kies je voor een ladekastje als commode, dan kun je deze fijn tegen de wand aanzetten of zelf aan de wand monteren. Bij een commode is dit vaak iets lastiger. Ga je dus voor een commode, zorg er dan voor dat zowel aan de achterkant als aan beide zijkanten een opstaande rand van minimaal 3 centimeter zit en dat het aankleedkussen vast gemaakt kan worden. Aangezien een commode niet aan de muur bevestigd wordt, zal er altijd een rand vrij blijven waar iets tussen kan vallen……...

Kies je voor een commode op wieltjes, omdat dat die makkelijk weg te rijden en te verplaatsen is, zorg er dan wel voor dat minimaal twee van deze wieltjes vast gezet kunnen worden. Veiligheid gaat boven alles!

Zorg er bij een commode ook voor dat je er met je voeten onder kunt. Zo kun je dichterbij staan, hoef je minder te bukken en verminder je de kans dat je kindje er bij een onverwachte beweging vanaf kan vallen.

Waarom is een commode een must have?

Een commode is eigenlijk een must have in de babykamer. Je kind verschonen op de bank of op tafel is alleen al uit hygiënische overwegingen een absolute no go. Je zit er echt niet op te wachten om je kindje met een overvolle luier op de bank te gaan verschonen. Zeker niet als je een heel beweeglijk kindje hebt. Daarnaast gaat je kindje echt niet wachten met poepen totdat hij of zij een nieuwe luier aan heeft. We zullen je de vieze details besparen maar een aankleedkussen is makkelijker te wassen en schoon te maken dan de bank. Daar komt bij dat je op en in een commode alle benodigdheden binnen handbereik hebt en je kindje dus nooit alleen hoeft te laten. Dat is bij de tafel of de bank wel anders. Je zult niet de eerste zijn die de helft vergeten is en dus terug naar de kinderkamer moet om deze items te pakken. Niet echt handig dus. Daarnaast is een commode op de juiste hoogte veel beter voor je rug, nek en schouders. Om spullen en kleding in op te bergen is een commode ook erg handig.

Je ziet het, redenen genoeg om een commode aan te schaffen!

Bekijk hier hoe je een commode kunt inrichten.


Top Commde aanbiedingen


Gerelateerde pagina's