Geüpdatet: 23 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waarom fietsen gezond is

01 November 2018

Dat fietsen gezond is weten we allemaal maar weet je ook waarom dit zo is? Natuurlijk is fietsen een ideale manier om wat overtollige kilootjes kwijt te raken en fitter te worden maar er zijn nog veel meer andere goede redenen om op de fiets te stappen. In deze blog vertellen we je waarom fietsen zo gezond is. Je zult merken dat er veel meer goede redenen zijn om de fiets te pakken dan je zelf denkt. Laat je dan ook zeker verrassen!

Nederland is echt een fietsland. Nergens wordt er zoveel gefietst als bij ons. We fietsen naar ons werk, naar school, naar de winkel en ook nog vaak voor ons plezier. Dat is niet verwonderlijk. Onze infrastructuur is uitstekend geschikt om de fiets te pakken. We hebben overal goede voorzieningen om lekker te kunnen fietsen en ons land is natuurlijk ook lekker vlak.

Goede reden om op de fiets te stappen

Zoals al een beetje verklapt is, zijn er diverse goede redenen om op de fiets te stappen. De beste reden is dat je lekker in de buitenlucht aan het bewegen bent. Als je regelmatig fietst, is het dus helemaal niet nodig om de sportschool in te duiken. Je zult automatisch je overtollige vet verbranden. Dit is al het geval als je dagelijks een half uur op normale snelheid fietst, hierdoor zal je actieve spierweefsel immers toenemen. Je hoeft hiervoor dus niet op hoge snelheid te fietsen omdat je in dat geval juist veel koolhydraten verliest in plaats van vet. Door te fietsen bouw je natuurlijk ook veel spierweefsel op. Ook hiervoor hoef je niet naar de sportschool.

Daarnaast zul je je ook fitter gaan voelen als je regelmatig op de fiets stapt. Fietsen verbetert je immuunsysteem. Je bouwt hierdoor veel meer weerstand op tegen een verkoudheid of andere virussen. Dit komt niet alleen doordat je lekker in de buitenlucht bent, maar ook doordat je bloed beter kan doorstromen als je regelmatig fietst. Hierdoor worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Door te fietsen verklein je de kans op hart- en vaatziekten en diabetes 2. Ook je spijsvertering zal door het fietsen veel sneller en efficiënter werken. Je darmen werken dus sneller waardoor ze beter vocht kunnen opnemen. Hierdoor zul je je voedsel sneller verteren. Als je het bovenstaande leest zul je ongetwijfeld begrijpen dat je door regelmatig te fietsen zelfs je biologische leeftijd zult verlagen.

De invloed van fietsen op je hersenen

Een andere goede reden om op de fiets te stappen is dat fietsen goed is voor je hersenen. Dit kun je in meerdere opzichten bekijken. De lichaamsbeweging die je krijgt door te gaan fietsen stimuleert de aanmaak van hersencellen en zorgt voor een betere bloedcirculatie in je brein. Hiermee voorkom je de veroudering van je hersenen, je zult je dus beter kunnen concentreren en je geheugen zal beter functioneren. Fietsen heeft dus niet alleen invloed op je hersenen maar indirect ook op je carrière. Je zult tot betere prestaties komen.

Hoewel je in beweging bent als je op de fiets zit en je hierbij best wel een lichamelijke inspanning verricht, kun je fietsen zien als rustgevend. Een lekkere fietstocht is een prima manier om te ontspannen. Je kunt je gedachten even lekker verzetten. Daarnaast maak je door lichaamsbeweging het gelukshormoon endorfine aan. Fietsen heeft dus direct invloed op je humeur!

Wist je dat je door te fietsen ook een veel betere nachtrust zult hebben? Als je regelmatig beweegt zul je veel makkelijker in slaap kunnen vallen en veel dieper slapen. De kwaliteit van je nachtrust is hierdoor gewoon veel beter. Met deze inspanning zorg je dus voor een veel betere ontspanning.

Waarom fietsen gezond is

Naast de lichamelijke redenen zijn er nog een aantal andere redenen te noemen waarom fietsen gezond is. Denk alleen maar aan het milieu. Een fiets is uiteraard een zeer duurzaam en efficiënt vervoermiddel. Als we allemaal wat meer de fiets zouden pakken, zouden we veel minder schade aan het milieu toebrengen. In veel gevallen zijn we sneller op de plaats van bestemming als we op de fiets gaan dan met de auto. Kijk maar eens naar de volle parkeerplaatsen en de files daar naartoe. Hierin valt veel te winnen en deze winst kunnen we op een eenvoudige manier zelf realiseren…..door meer op de fiets te stappen. Hier wordt dus iedereen beter van.

Bekijk hier een filmpje over fietsen


Top Herenfiets aanbiedingen


Top Damesfiets aanbiedingen


Top Kinderfiets aanbiedingen


Top Elektrische fietsaanbiedingen


Gerelateerde pagina's