Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar op letten bij het kopen van een kindertas?

20 Maart 2019

Wanneer je kind voor het eerst naar school gaat, is er natuurlijk niets leukers dan het uitkiezen van een schooltas. Toch vragen veel ouders zich op zo’n moment af waar ze op moeten letten bij het kopen van een kindertas. Hoogste tijd dus om daar ons licht eens over te laten schijnen, zodat ook jouw kind straks trots en met de juiste tas naar school gaat.

Voor het eerst naar school

Als je kindje naar de peuter of kleuterschool gaat, hoeft er nog niet zo veel meegenomen worden. De hele grote rugzak is overbodig aangezien ze normaal gesproken in deze eerste jaren alleen maar een trommeltje voor de lunch, wat fruit en een pakje drinken meenemen. Zodra ze echter naar de basisschool gaan, komt daar vaak wat meer bij, denk bijvoorbeeld aan gymspullen. Vorderen ze nog wat verder op school dan krijgen ze ook huiswerk en moeten er boeken heen en weer gesleept gaan worden. Als je dit zo leest zul je begrijpen dat bij verschillende leeftijden ook verschillende kindertassen passen.

Kindertassen voor een peuter

Als je kindje een peuter is, kun je makkelijk volstaan met een kindertas van zo’n 6 liter. Hier kun je gemakkelijk een lunchtrommel en een pakje drinken in kwijt. Het verstandigste is om een tas met verstelbare schouderbandjes te kopen zodat als je kindje wat ouder wordt de tas niet meteen weggegooid hoeft te worden. Er is volop keuze uit kindertassen met een speciaal thema. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Frozen, Mickey en Minnie Mouse, star wars, voetbalclubs en nog heel veel andere zaken.

Kindertas voor een kleuter

Vanaf groep 3 of 4 hebben kinderen vaak een wat grotere tas nodig. Ze moeten nu niet meer alleen maar lunchspullen mee maar vaak ook een multomap en gymspullen. De 6 litertas die de eerste jaren geschikt was, wordt dan echt wat te klein. Daarnaast zal ook vaak de smaak qua print van de tas wat veranderen, want Minnie Mouse, dat is toch echt voor kleine kinderen hoor……..!

Als je kind op dit punt aangekomen is kun je het beste gaan voor een tas van zo’n 11 á 13 liter. Frozen en Star wars is meestal nog wel stoer maar houdt je kindje daar niet van overleg dan goed wat voor print er op de tas moet staan om kinderdrama’s te voorkomen.

Kindertas voor schoolkind

Gaat je kind naar groep 6 en 7, zul je zien dat hij of zij het steeds drukker krijgt en dus ook steeds meer mee moet nemen. Denk daarbij aan werkboeken, leesboeken, schriften, gymspullen en waarschijnlijk nog veel meer. Hoogste tijd dus voor een tas die nóg een maatje groter is en waar dus ook meer in kan. Vaak volstaat een tas van zo’n 16 liter. De prints van deze tassen moeten vaak óf neutraal zijn óf erg stoer voor jongens. De meisjes van deze leeftijd kiezen vaak voor een hoop bling bling.

Je kind wordt een brugpieper

Zodra je kind naar de middelbare school gaat, hoef jij je geen zorgen meer te maken over waar je op moet letten bij het kopen van een kindertas. Je kind zal al gauw vragen of je je daar alsjeblieft niet meer mee wilt bemoeien, en zelf de keuze maken. Meisjes gaan vaak op die leeftijd voor een schoudertas want dat is stukken hipper en cooler. Jongens interesseert het steeds minder hoe de tas eruit ziet zolang ze maar alles mee kunnen nemen en er vooral geen kinderachtige print op de tas zit. Van een kindertas kun je op deze leeftijd dan ook langzaam maar zeker niet meer spreken.

Let er wel op dat je kind kiest voor een tas met voldoende opbergvakken en ruimte. Een apart vak voor de laptop is echt handig. Er kan het beste gekozen worden voor een tas die waterbestendig is en voldoende inhoud heeft om alles mee te kunnen slepen. Een tas met zo’n 20 á 30 liter inhoud is dan wel nodig! Dit is alleen géén kindertas meer.

Bekijk hier een aantal tips om je tas slim in te pakken!

>/center>

Top Kindertas aanbiedingen


Top Rugzak aanbiedingen


Gerelateerde pagina's