Geüpdatet: 3 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar op letten bij aanschaf scheerapparaat?

11 Juni 2021

Verschillende baarden, verschillende scheerapparaten

Om erachter te komen welk scheerapparaat bij jou past, zijn er een aantal zaken die belangrijk zijn om van jezelf te weten. Dit is belangrijk omdat je met het juiste scheerapparaat je baard bij kunt houden op een manier die fijn is voor jou. Hierin speelt bijvoorbeeld de soort baardgroei en de soort huid die je hebt een rol. Maar wat moet je dan eigenlijk precies weten om erachter te komen wat voor scheerapparaat je aan gaat schaffen?

Jouw persoonlijke baardgroei

Wat er natuurlijk toe doet is de soort baardgroei die jij hebt. Uiteraard is die bij iedereen anders. Dit maakt uit omdat ieder soort scheerapparaat voor een ander type baardgroei is. Dat is iets wat veel mensen niet weten, maar dus wel erg belangrijk is om te weten voor je een nieuw scheerapparaat aanschaft. Er wordt bij scheerapparaten drie soorten baardgroei aangeduid. De eerste is lichte baardgroei, de tweede gemiddelde baardgroei en de laatste zware baardgroei. Wanneer je een scheerapparaat wilt kopen, staat er bij aangegeven voor welke soort baardgroei het scheerapparaat bedoeld is.

Het eerste type scheerapparaat: het bladsysteem

Scheerapparaten met een bladsysteem bevatten scheermessen die heel snel trillen, waardoor jouw haren er worden afgeschoren. Over deze scheermesjes ligt een soort folie met kleine gaten. De haartjes worden hierdoor als het ware opgetild waardoor je heel dicht tegen de huid kunt scheren. Bij een scheerapparaat met bladsysteem is het van belang dat je in een rechte beweging scheert zodat je je huid zo min mogelijk belast. Hierdoor voorkom je huidirritatie.

Het tweede type scheerapparaat: het kopsysteem

In het geval van scheerapparaten met een kopsysteem is het zo dat het scheerapparaat drie ringen bevat, die scheerringen worden genoemd. Als jij een baard hebt waarvan de baardharen in meerdere richtingen groeien is een scheerapparaat met kopsysteem erg fijn. Dit komt doordat er hierbij verschillende scheerbladen een roterende beweging maken waarin, net als zaak is bij het bladsysteem, kleine gaten zijn verwerkt. Door de roterende beweging kom je bij alle haren zonder dat je jezelf hoeft te pijnigen.

Last van een gevoelige huid

Als je last hebt van een gevoelige huid, is het belangrijk voor een scheerapparaat te gaan dat hier speciaal voor gemaakt is. Daarnaast is het belangrijk om nat in plaats van droog te scheren om huidirritatie en vervelende wondjes te voorkomen.

Schoonmaken van je scheerapparaat

Wanneer je een scheerapparaat hebt aangeschaft is het natuurlijk noodzakelijk om hier goed voor te zorgen. Dit doe je door hem na gebruik te spoelen. Zorg ervoor dat je het scheerapparaat niet tegen de rand van de wastafel tikt om hem sneller te laten drogen, gezien dat ervoor zorgt dat je scheerapparaat sneller dan je lief is kapot zal gaan. Naast spoelen is het belangrijk dat je je scheerapparaat regelmatig grondig schoonmaakt door alle losse onderdelen van een poetsbeurt te voorzien.

Kooptips bij een scheerapparaat, zie ze hier:

Top 15 scheerapparaat aanbiedingen


Gerelateerde pagina's