Geüpdatet: 23 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een salontafel?

22 Oktober 2018

Waar moet je op letten bij het kopen van een salontafel?

Een salontafel is één van de belangrijkste meubels in de huiskamer. Een woonkamer zonder salontafel is erg onpraktisch en leeg. Je kunt met dit meubelstuk echter heel veel kanten op. Voor ieder type woonkamer bestaat er een juiste salontafel. Of je nu een heel levendig of een heel rustig huis hebt, een salontafel is altijd wel te vinden. Een salontafel dient echter wel te passen bij de zithoek. Voordat je een salontafel aanschaft, is het wel raadzaam om over een aantal praktische aspecten na te denken. In deze blog vertellen wij je waar je op moet letten bij het kopen van een salontafel.

Een salontafel en jouw interieur

Een salontafel is één van de meest gebruikte meubelstukken in je huis. Je gebruikt hem om hapjes, drankjes, koppen thee, kopjes koffie of andere zaken op te zetten. Bij veel salontafels is er ook nog een ruimte onder het tafelblad waar je boeken, tijdschriften en andere zaken kwijt kunt. Wanneer je een salontafel wilt kopen of vervangen, is het belangrijk dat deze aansluit bij jouw stijl en dus past in je interieur. Voordat je dus een salontafel gaat vervangen, is het verstandig om eerst goed te kijken naar welke stijl je nu hebt en of je die wilt behouden.

Trend van nu of toch liever ouderwets

Het kan zijn dat je dol bent op de stijl die je al jaren in huis hebt. Het kan echter ook zo zijn dat je aan verandering toe bent. De kunst is om een inschatting te makken welke stijl je de komende jaren ook zal aanspreken. Denk daar van tevoren goed over na, een salontafel is namelijk niet iets dat je ieder jaar opnieuw aanschaft.

Meten = Weten!

Bepaal van tevoren waar je salon tafel komt te staan. Dit klinkt waarschijnlijk als een open deur (zeker als je je salontafel gaat vervangen), maar het kan best wel zijn dat je met het vervangen van je salontafel ook de opstelling in je woonkamer kunt/ wilt veranderen. Meet de lengte, de breedte en de diepte van het gedeelte van de kamer waar de salontafel in gedachten hebt op. Hou er rekening mee dat er ook nog omheen gelopen moet kunnen worden en dat de afstand tussen de salontafel en de bank minimaal 50 centimeter moet zijn.

Om een goede indruk te krijgen of je de gewenste salontafel ook kwijt kunt kun je het beste van kranten of karton een soort mal maken en neerleggen. Zo kun je ongeveer bepalen hoe het er straks met je nieuwe salontafel uit gaat zien.

Let ook goed op de hoogte van de nieuwe salontafel. Heb je namelijk een hele lage bank kan het erg storend zijn om een vrij hoge salontafel te hebben staan. Dit belemmert dan bijvoorbeeld het zicht naar de tv. Omgekeerd kan ook heel vervelend zijn, dus een hoge zit op de bank maar een erg lage salontafel. Het is verstandig om een salontafel te kiezen die óf net zo hoog is als de bank, óf maximaal 10 centimeter lager.

Materiaal en pootjes

De volgende stap is om na te gaan wat voor materiaal het beste is. Ook hier zijn een aantal zaken om over na te denken. Woon je alleen, met z’n tweeën of heb je een stelletje apen van kinderen die regelmatig achter elkaar aan rennen en je huis met de voetbal onveilig maken? In dat laatste geval heb je natuurlijk een stevige robuuste tafel nodig die tegen een stootje kan. Een glazen salon tafel is dan misschien niet de beste keuze. Glas is makkelijk schoon te maken, maar is ook veel minder veilig. Hout is natuurlijk erg stevig, maar heb je een klein kind dan kunnen er wel deukjes in je tafel komen als hij of zij er met het speelgoed op timmert. Kunststof is hygiënisch, maar is erg gevoelig voor krassen en kan verkleuren. Zo is er voor elk materiaal salontafel design wel iets te zeggen.

Qua poten valt er ook heel wat te kiezen. Waar je vroeger een blad met 4 simpele poten had zijn er nu verschillende varianten die de traditionele tafelpootjes vervangen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld grote wielen of pootjes die zo geplaatst zijn dat je ze niet ziet waardoor het lijkt of je blad zweeft.

Bekijk hier de mooiste salontafels


Top Salontafel aanbiedingen


Gerelateerde pagina's