Geüpdatet: 12 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een poppenwagen?

06 Februari 2019

Waar je een jongetje vaak het meeste plezier doet met autootjes of lego, maak je een meisje niet gelukkiger dan met een pop en poppenwagen. Tegenwoordig zijn poppenwagens voor iedere leeftijd en in alle soorten en maten verkrijgbaar. Wij gaan je vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een poppenwagen.

Met de pop op pad

Kleine meisjes zijn dol op poppen en nemen deze het liefste overal mee naar toe. Dan kun je natuurlijk niet zonder een poppenwagen. Een poppenwagen is een must-have voor iedere poppenmoeder en wanneer de eerste zonnestralen doorbreken, wordt het absoluut tijd voor een wandeling met je favoriete pop. Hiervoor moet natuurlijk een passende poppenwagen ter beschikking staat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een poppenwagen

Er is erg veel keuze in poppenwagenland en dus ook een aantal zaken om op te letten bij het kopen van een poppenwagen. Allereerst is het zaak om eens na te gaan of je kindje één favoriete pop heeft of dat dit er niet toevallig twee zijn. Er zijn namelijk ook net als in het echte leven tweeling poppenwagens op de markt. Zo kunnen beide poppen mee en hoeft er niet eentje verplicht thuis te blijven.

Daarnaast is het verstandig om de favoriete pop even op te meten voordat je een poppenwagen aan gaat schaffen. Er zijn namelijk verschillende maten in poppenwagens. In de ene past een pop van maximaal 46 centimeter in een andere een pop van maximaal 52 centimeter. Dit lijkt een klein verschil, maar neem van ons aan dat je zeker niet met de verkeerde maat wagen thuis wilt komen. Poppenmoeders worden daar niet heel erg blij van. De pop moet natuurlijk wel ook een dutje kunnen doen tijdens de wandeling.

Het volgende punt waar je op moet letten bij het kopen van een poppenwagen is de kleur. Meisjes vinden over het algemeen een blauwe poppenwagen echt niet kunnen. Blauw is voor jongens en niet voor poppenmoeders. Vraag daarom voor aanschaf altijd even langs je neus weg wat nou eigenlijk de favoriete kleur van je dochter is. Je zal waarschijnlijk een antwoord als, roze, geel, paars, wit of oranje krijgen. Probeer daar dan ook de kleur van de poppenwagen op af te stemmen.

Ook de hoogte van de poppenwagen speelt een rol. Voordat je er ééntje aan gaat schaffen, is het verstandig om de heuphoogte van je kind even op te meten. Tel daar 5 centimeter bij op en je hebt de juiste hoogte van de duwstang te pakken. Zo kan je kindje er lange tijd mee spelen.

Let er in de winkel ook goed op dat je een poppenwagen voor de juiste leeftijd koopt. Vaak staat dit op de verpakking. Poppenwagens voor “grote” meisjes van 6 zijn zwaarder en anders dan poppenwagens voor kleine meisjes van een jaar of 2.

Een mandje aan of onder de poppenwagen wordt ook vaak erg op prijs gesteld. Zo kan het meisje alle benodigde accessoires meenemen. Denk daarbij aan een fles, luiers, eten en ander speelgoed.

Als laatste is het verstandig om voor jezelf na te gaan van welk materiaal de poppenwagen gemaakt moet zijn. Er zijn namelijk houten, rieten, kunststof en metalen poppenwagens op de markt.

Je ziet het, een poppenwagen is niet zo maar even aangeschaft. Er zijn best wel wat zaken om op te letten en over na te denken……

Bekijk hier een review van een poppewagen


Top Poppenwagen aanbiedingen


Top Baby Born aanbiedingen


Gerelateerde pagina's