Geüpdatet: 15 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een beveiligingscamera?

04 Maart 2019

Als je op zoek gaat naar een beveiligingscamera omdat je je woning of je bedrijfspand wilt beveiligen en in de gaten houden, kan het zo maar zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn er namelijk ontzettend veel op de markt. Waar moet je op letten bij het kopen van een beveiligingscamera? Wij gaan je een aantal tips geven om je op weg te helpen.

Welke soorten beveiligingscamera’s zijn er

Jarenlang waren er zo goed als alleen analoge beveiligingscamera’s op de markt. Je weet wel, met van die beelden die je vaak in het tv programma “Opsporing Verzocht” ziet waarbij er gevraagd wordt of je uit een waanzinnig korrelige foto kan opmaken wie de persoon in kwestie is. Er wordt bijna een quiz van gemaakt! Hoewel deze camera’s nog steeds op de markt zijn, en ook nog steeds veelvuldig verkocht worden omdat ze relatief goedkoop zijn, kun je nu ook kiezen voor zogenaamde IP-camera’s. Dit zijn camera’s die aangesloten zijn op je wifi en dus met een telefoon, tablet of laptop te bekijken en te bedienen zijn. De beeldkwaliteit van deze camera’s is prima en duidelijk zichtbaar en er zijn zelfs versies die in HD kwaliteit opnames kunnen maken. Vaak zitten er ook een microfoon en luidsprekers bij, zodat communiceren op afstand mogelijk is. Daarnaast zijn er camera’s op de markt met bewegingsdetectie. Dat wil zeggen dat deze alleen gaan filmen als ze beweging detecteren. Dit kan echter ook de kat van de buren zijn. Overigens, mocht je alleen de indruk willen wekken dat je de beschikking over een camera hebt kan dat ook. Dan kun je altijd nog een zogenaamde dummy camera installeren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een beveiligingscamera?

Welke camera je ook kiest er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • Wil je een systeem met of zonder kabel
 • Draadloos is hot. Maar de slogan "wil je draadloos, of probleemloos", is niet voor niets ontstaan. Bij analoge camera's is draadloos sterk af te raden, de verbinding is niet stabiel en de beeldkwaliteit is slecht. Een systeem met een kabel is eigenlijk altijd aan te raden. Beveiligingscamera's hebben altijd een voeding nodig, echt draadloos zal het daarom nooit worden, mits je met batterijen werkt. Deze moet je dan echter niet vergeten te vervangen……

  Mocht een systeem met een kabel echt geen optie zijn, dan kun je het beste een IP systeem gebruiken, deze zijn stabieler en hebben een betere beeldkwaliteit. Het risico op haperend beeld of missende fragmenten is wel groter als bij een systeem met een kabel.

 • Hoeveel camera’s heb je nodig
 • Er zijn camera systemen op de markt met 4, 8 of zelfs 16 camera’s. Voor een normale woning volstaat meestal een systeem met 4 camera’s. Heb je echter een vrijstaande woning of ook een garage die je wilt beveiligen? Dan is een set met 8 camera’s een betere optie. Als je een kleinere kijkhoek wilt, is het een goed idee om voor een set te gaan met meerdere camera’s. Een set met 16 camera’s is vanzelfsprekend nodig als je een groot oppervlak of veel verschillende objecten wilt bewaken.

 • Ook ‘s nacht opnames maken
 • Wil je niet alleen overdag maar ook ‘s nachts opnames kunnen maken? Dan kun je het beste voor een nachtcamera of infrarood camera kiezen. Door de infrarood verlichting kun je namelijk ook in het donker goed ‘zien’. De infrarood bewakingscamera zal ’s nachts automatisch geactiveerd worden.

 • Hoe veilig is de beveiligingscamera
 • Je koopt een beveiligingscamera natuurlijk om je huis te beveiligen. Maar let goed op of jouw camera zelf ook goed beveiligd is. Dat wil zeggen dat zeker als de camerá aangesloten is op de wifi deze niet te hacken mag zijn waardoor mensen zomaar jouw doen en laten en jouw huis en terrein kunnen bekijken. Zorg er dus voor dat de camera goed te beveiligen is met een password en maak een niet te hacken wachtwoord aan.

 • Opslag van beelden
 • Eén van de Belangrijkste dingen bij het kiezen van een beveiligingscamera is de opslagmethode. Waar worden de beelden opgeslagen? Gebeurt dit veilig of kan iedere hacker straks meekijken naar wat er bij jou thuis gebeurd? De meeste camera’s die op de markt zijn, bieden een cloudopslag. Dat wil zeggen dat al je beelden online worden opgeslagen, zodat je vanaf iedere locatie de beelden kunt terugkijken. Bij de meeste camera’s krijg je gratis een aantal GB voor opslag tot je beschikking. Vaak worden de oudere camerabeelden na verloop van tijd automatisch uit de cloud omgeving verwijderd zodat er altijd ruimte voor nieuwe beelden vrij blijft.

  Met de meegeleverde smartphone-app kun je ook onderweg de camerabeelden bekijken. Zo weet je ook op vakantie wat er thuis gebeurd. Heb je liever niet dat je beelden zomaar in een cloud omgeving terecht komen? Kies dan voor een camera die ook de mogelijkheid biedt om de opnames lokaal op te slaan, bijvoorbeeld op een (ingebouwd) geheugenkaartje. Zo heb je zelf de controle over de bestanden.

  Bekijk hier een aantal tips voor het kopen van een beveilingscamera


  Top Beveiligingscamera aanbiedingen


  Top Alarmsysteem aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's