Geüpdatet: 1 December 2023

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij het kopen van een alarmsysteem?

04 Maart 2019

Veel mensen voelen zich tegenwoordig niet helemaal veilig in hun eigen huis en gaan over tot het kopen van een alarmsysteem. De grote vraag is echter waar moet je op letten bij het kopen van zo’n alarmsysteem? Je leest tegenwoordig de raarste dingen in de krant. Daar komt bij dat waar inbrekers vroeger hun slag sloegen op bedrijventerreinen en magazijnen deze tegenwoordig extreem goed beveiligd zijn. Dit in tegenstelling tot de meeste woonhuizen. Vandaar dat deze steeds vaker het doelwit worden. Dat brengt toch een wat onveilig gevoel met zich mee. Wij gaan je daarom in deze blog voorzien van tips bij het kopen van een alarmsysteem zodat ook jij ‘s nachts weer rustig kunt slapen.

Waarom een alarmsysteem

Veel mensen hebben de beveiliging van hun voordeur erg goed op orde. Het lijkt vaak wel Fort Knox. Binnenkomen via die route is voor inbrekers echt uitgesloten. Kort gezegd geeft dit echter een gevoel van schijnveiligheid want met dezelfde vaart waarmee de voordeur bijna dichtgetimmerd wordt, worden de achterdeur, de zijdeur, de garagedeur en de ramen vaak vergeten! Een inbraak zal dan ook negen van de tien keer niet plaats vinden door de voordeur maar door één van de andere hier boven beschreven mogelijkheden. Kortom de beveiliging van woonhuizen is in Nederland nog erg vaak een ondergeschoven kindje.

Waar moet je op letten bij het kopen van een alarmsysteem

Een alarmsysteem kan dit ondervangen. Natuurlijk is dit even een investering, maar zo weet je wel zeker dat al je spullen, en jijzelf en je gezin, goed beveiligd zijn. Een alarmsysteem werkt niet alleen tijdens een daadwerkelijke inbraakpoging maar ook preventief. Inbrekers zullen liever een huis zonder alarm en camera’s uitkiezen dan een huis mét.

Er zijn echter bij een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een alarmsysteem:

 • Loop om te beginnen eens heel bewust door het huis en ga eens na waar inbrekers door naar binnen kunnen komen. Waarschijnlijk schrik je je wezenloos en kom je plaatsen tegen waar je nooit over nagedacht had. Overweeg of op al deze plaatsen een sensor moet komen te hangen.
 • Ga voor jezelf na of je een draadloos of een bekabeld systeem wilt hebben. Qua installatie is draadloos natuurlijk het meest gemakkelijke maar bij dit systeem moeten wel periodiek de batterijen vervangen worden.
 • Dat brengt ons meteen bij het volgende punt: Heb jij wel tijd en zin om deze batterijen periodiek te vervangen, of zit er een kans in dat je het vergeet? In dat geval kun je dit beter door een beveiligingsbedrijf laten doen.
 • Blijft het systeem werken als de stroom uitvalt of ben je meteen vogelvrij…..
 • Ga voor jezelf na waar je de bedieningspanelen wilt hebben. Alleen bij de voordeur of ook bij de achterdeur? Wat dacht je van een paneel in je slaapkamer? Zo kun je voor het slapen gaan en bij het opstaan het paneel bedienen, maar kun je ook op de paniekknop drukken mocht er onverhoopt toch een ongenode gast in je huis staan.
 • Dan de paniekknop, dit is een alarm wat geactiveerd kan worden als je in directe nood bent. Bijvoorbeeld wanneer je te maken hebt met overvallers in huis of mocht je plots onwel worden. Met dit systeem wordt er direct naar de meldkamer gebeld en hulpdiensten op pad gestuurd en kun je handsfree communiceren met de meldkamer via een intercom of microfoon.
 • Wil je dat als het systeem iets detecteert naar jou belt of direct naar de meldkamer? Je kunt ook kiezen voor beide opties. Wil je namelijk dat deze alleen naar jou belt heeft een paniekknop bijvoorbeeld al geen zin. Laat je deze doorschakelen naar de meldkamer hoef je niet eerst zelf te bellen, de meldkamer kan dan direct mee kijken op jouw terrein en de hulpdiensten mobiliseren.
 • Kijk naar je levensstijl. Heb je vaak dorst ’s nachts of moet je vaak naar het toilet? Dan zal daar qua zones rekening mee gehouden moeten worden.
 • Heb je huisdieren? Het is bekend dat zowel honden als katten niet de hele nacht op één plek liggen. Jij zit er echt niet op te wachten dat als Bello op een ander plekje gaat liggen alle toeters en bellen af gaan, en dat iedere nacht op nieuw. Ook met Bello zal dus rekening mee gehouden moeten worden
 • Wil je je alarmsysteem uitbreiden met rookmelders en sprinklers? Ook dat is natuurlijk een optie. Gevaar hoeft niet alleen van buitenaf te komen.
 • Wil je een stil alarm dat alleen doorschakelt naar de alarmcentrale of meldkamer of heb je er liever ééntje met toeters, bellen en gillende sirenes? Verwacht niet dat de buurman daardoor met zijn honkbalknuppel gaat kijken wat er aan de hand is maar vaak schrikt het overvallers of inbrekers wel af.
 • Wil je camera’s aan het huis ophangen zodat je kunt zien wat er gebeurd? Zorg er dan ook voor dat deze nachtzicht hebben.
 • Zorg ervoor dat je een systeem uitkiest dat eenvoudig en voor alle gezinsleden te bedienen is.
 • Wil je weten wie er voor de deur staat zonder dat je deze daarvoor open moet doen? Neem dan een video- en intercom systeem. Zo kun je zodra iemand aanbelt bekijken of je wel of niet open doet.
 • Daarnaast zijn er video-en intercom systemen die zowel rondom als in huis automatisch het licht aan doen als er aangebeld wordt. Dit schrikt af en geeft een extra veilig gevoel.
 • Zoals je ziet zijn er bij een hoop zaken om over na te denken bij het kopen van een alarmsysteem. Daarnaast zijn er ook een aantal zaken die je nu al zelf kunt doen om de kans op inbraak te verkleinen tot je alarmsysteem geïnstalleerd is. Zo kun je tuinverlichting laten installeren om inbrekers af te schrikken. Want hoe meer licht er om het huis is, des te groter de kans dat iemand je ziet inbreken. Installeer daarnaast goed hang en sluitwerk op ieder raam en iedere deur. Draai de deur goed op slot als je weg gaat, en ook als je naar bed gaat. Overweeg rolluiken. Allereerst maken deze het zeer veel lastiger om binnen te komen maar daarnaast schrikt het inbrekers ook af. Zij kunnen namelijk aan de buitenkant niet zien wat hen binnen te wachten staat. Misschien ben je wel gewoon thuis of zit Bello braaf te wachten tot hij zijn tanden in de kuiten kan zetten. Allemaal risico’s die inbrekers liever niet nemen. Zo kan jij rustig je keuze voor het alarmsysteem dat bij jou past maken.

  Bekijk hier hoe je je alarmsysteem kunt koppelen


  Top Alarmsysteem aanbiedingen


  Top Beveiligingscamera aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's