Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een hoekbank?

12 September 2018

Bijna iedereen heeft een bank in de huiskamer staan. Aangezien we best wel wat uurtjes per dag op deze bank doorbrengen is het waarschijnlijk wel een van de belangrijkste meubelstukken in huis. Als je weet dat een goede bank gemiddeld zo’n 8 jaar mee gaat is het niet verwonderlijk dat een bank kopen helemaal niet zo’n gemakkelijke opgave is. Daarbij komt dat er tegenwoordig erg veel keus qua banken is. Je kunt kiezen voor een tweezitter, een driezitter, een hoekbank, een slaapbank of een modulaire bank. Een hoekbank is één van de meest comfortabele banken die er zijn, vooral omdat deze lekker ruim zijn en heerlijk zit. De grote vraag is echter waar je nu precies op moet letten bij het aanschaffen van een hoekbank.

Welke maat hoekbank?

In een showroom of op een afbeelding op internet ziet een hoekbank er vaak kleiner uit dan bij je thuis. Het is dus belangrijk om, voordat je een keuze maakt, de beschikbare ruimte op te meten. Dit voorkomt dat je bij levering van je hoekbank voor nare verassingen komt te staan. Je zal zeker niet de eerste zijn die een véél te grote bank aanschaft. Een andere optie om narigheid te voorkomen is om de bank die je op het oog hebt eerst eens in je woonkamer na te bootsen door middel van handdoeken of kranten. Leg deze uit over de oppervlakte die de bank zou innemen en je hebt een goed beeld hoe groot je nieuwe bank zal uitpakken. Hiermee visualiseer je de ruimte die de bank in beslag neemt.

Kleur en materiaal

Bij het aanschaffen van een hoekbank is het ook verstandig om je eens af te vragen welke kleur en welk materiaal bij jouw interieur passen. Op lichte kleuren zie je bijvoorbeeld alles, ook vlekken. Dit is dan ook misschien niet helemaal de juiste keuze als je kleine kinderen in huis hebt. Op afdrukken van kleine vieze handjes op een nieuwe crèmekleurige hoekbank zit natuurlijk niemand te wachten.

Het verstandigste in dit geval is om bij het oriënteren eens een kleurenstaal mee naar huis te nemen. Zo kun je zien welke kleur het beste bij jouw interieur past. Let op dat je hoofdzakelijk de kleuren van de staal test bij daglicht. Hou er daarnaast rekening mee dat een aparte kleur nu misschien leuk is maar dat de kans bestaat dat je er volgend jaar op uitgekeken bent. Je kunt dus het beste voor een neutrale kleur kiezen en kleur toevoegen door middel van accessoires en kussens.

De keuze voor materiaal is ook per persoon verschillend. Als je bijvoorbeeld katten en honden als huisdieren hebt, dan is het waarschijnlijk verstandiger om te kiezen voor een leren hoekbank die je makkelijk kunt afnemen óf voor een hoekbank met een afneembare hoes die je in de wasmachine kunt stoppen. Zo blijft je bank jarenlang mooi.

Het zitcomfort van de hoekbank

Aangezien je zo’n 4 uur per dag op de bank doorbrengt is het zitcomfort van je hoekbank natuurlijk wel heel belangrijk. De vraag is echter wat voor zitcomfort jij prettig vindt. Hou je van lekker wegzakken in de kussens of meer van een stevige zit? Als je graag een film kijkt en daarbij lekker wil loungen op je hoekbank kun je het beste voor kussens kiezen waarin je lekker wegzakt. Maar krijg je vaak bezoek of lees je graag een boek dan kun je beter voor stevigere kussens kiezen. Er is dus flink wat te kiezen, maar als je de juiste keuze maakt, heb je er jarenlang plezier van!

Bekijk hier een aantal tips voor het kiezen van een bank


Top Hoekbank aanbiedingen


Gerelateerde pagina's