Geüpdatet: 19 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet je op letten als je een laptop wilt kopen?

01 Januari 2021

Een nieuwe laptop

Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop, zijn er veel verschillende zaken die uit kunnen maken of de laptop wel of niet bij jou past. Natuurlijk is het belangrijk deze aspecten te bekijken om een miskoop te voorkomen.

De grootte van de laptop

Ten eerste speelt de grootte van de laptop natuurlijk een rol. Waar wil je de laptop voor gebruiken? Voor werk, voor school, vooral thuis? Als je de laptop vooral voor werk en school wilt gebruiken betekent dit waarschijnlijk dat je hem vaak mee moet nemen. Het kan dan fijn zijn om een laptop te kiezen die niet al te groot is, zodat je hem makkelijk mee kunt nemen. Maar natuurlijk ook weer niet te klein, gezien je er wel makkelijk op moet kunnen schrijven en lezen. Als je de laptop vooral thuis gaat gebruiken, kun je gemakkelijk een groter formaat aanschaffen.

Verschillende laptops, verschillende besturingssystemen

Ook het besturingssysteem speelt een rol. Welk besturingssysteem bij jou past, heeft invloed op welke laptops je kunt kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een Windows 10 besturingssysteem, zijn er laptops in overvloed. Als je voor Os X van Apple gaat zijn er minder opties. Echter hoeft dit geen invloed te hebben op je keuze, omdat bij iedereen een ander soort besturingssysteem past, afhankelijk van wat je prettig vindt werken.

Het gewicht van de laptop

Afhankelijk van of je de laptop thuis of voor werk / school gebruikt, speelt ook het gewicht een rol. Grotere laptops zijn niet altijd per se zwaarder, maar het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden als je niet wilt dat je je gaat irriteren aan het gewicht van de laptop.

De processor van de laptop

De processor is een niet zichtbaar of voelbaar element, maar speelt wel een grote rol. Een goede processor zorgt ervoor dat je laptop snel werkt, dus dat je snel kunt werken en niet hoeft te wachten. Hier betaal je natuurlijk ook voor, maar als je het niet prettig vindt om te wachten voor je door kunt is het wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

Het werkgeheugen van de laptop

Ook het werkgeheugen is van invloed op hoe snel de laptop is. Welk werkgeheugen passend is bij jou, hangt er vanaf wat je plannen zijn met de laptop. De meeste mensen kunnen gemakkelijk werken met 4GB, maar mocht je veel foto’s en video’s bewerken of van gamen houden is een werkgeheugen vanaf 8GB passender.

De accucapaciteit van de laptop

Daarnaast is de accucapaciteit van de laptop ook belangrijk om in de gaten te houden. Als je veel onderweg bent of de laptop buitenshuis gebruikt waar je de laptop niet altijd direct op kan laden, is het van belang dat je een laptop met een grotere accucapaciteit hebt. Als je de laptop vooral thuis gebruikt is dat minder belangrijk, maar het is niet fijn als je de laptop heel vaak op moet laden.

{{id=1269,'Beste laptop aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's