Geüpdatet: 17 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een buggy

01 Maart 2018

Buggy’s zijn opvouwbare kinderwagens. Handig voor korte wandelingen en makkelijk te besturen. Je kunt het zien als een soort wandelwagen maar dan kleiner en lichter. Er zijn veel verschillende buggy’s. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten buggy’s en waar je op moet letten bij aanschaf van een buggy.

Een buggy heeft een eenvoudig zitje met een paar standen. De wieltjes zijn klein en je kind zit laag bij de grond. Om een buggy te kunnen gebruiken moet je kind al echt goed kunnen zitten aangezien buggy’s vaak een slechte vering hebben. Het is dus niet verstandig om een pasgeboren baby in een buggy te vervoeren. Vanaf zo’n 10 maanden (maar dat is afhankelijk per kind) kun je de buggy gaan gebruiken.

Bekijk de buggy tips:

Verschil tussen een kinderwagen en een buggy

Een pasgeboren baby kan nog niet meteen zitten en brengt zijn dagen eigenlijk meer of min liggend en slapend door. Een kinderwagen is dan de juiste keuze. De baby ligt veilig in de reiswieg ingestopt en kan met verschillende accessoires beschermt worden tegen kou, wind en regen.

Een buggy biedt echter minder steun en bescherming voor kinderen. Ook de vering van een buggy zijn iets stugger. Daarom kun je de buggy beter pas gaan gebruiken vanaf het moment dat je kind zelfstandig en veilig kan zitten. Een buggy kun je gebruiken tot je kind ongeveer 4 jaar oud is. ook dit hangt af van de ontwikkeling van een kind.

Voordelen van een buggy

Eigenlijk is een buggy niets meer dan een zitje op een paar wielen die door handvaten vooruit te duwen is. Toch is een buggy erg handig. Hij is licht in gewicht en daardoor gemakkelijk mee te nemen, ook in het openbaar vervoer of op de fiets. Daarnaast nemen buggy’s, doordat ze opvouwbaar zijn, weinig ruimte in beslag. Je mag ze zelfs, als je met je kind op vliegreis gaat, meenemen tot aan de gate, waarna hij voor je in het ruim wordt geplaatst. Hierdoor hoeft je niet de luchthaven door met een kind op je ene arm en je handbagage aan je andere arm.

Verschillende soorten en maten

Buggy’s zijn er in verschillende soorten en maten. Het verschil zit in de zit- en liggedeeltes, de bijgeleverde accessoires en het materiaal waarvan het karretje gemaakt is. Buggy’s zijn verkrijgbaar met vaste of verstelbare zitting, waarbij de verstelbare zitting vaak wel de voorkeur geniet. Mocht je namelijk onderweg zijn en je kind wordt wat moe of hangerig, dan kun je het kind lekker laten liggen en een dutje laten doen. Daarnaast worden buggy’s verkocht met vaste of zwenkwielen. De zwenkwielen geven wat meer bewegingsvrijheid en de buggy is makkelijker te bedienen. Er zijn licht gewicht buggy’s in de handel die makkelijk op te tillen zijn. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld op een bovenverdieping woont of als je de buggy op de fiets wilt meenemen. Daarnaast kun je kiezen uit een basic buggy of een designbuggy. Er is dus een ruime keuze in buggy’s.

Hieronder nog even alle buggy’s op een rijtje:

 

  • Paraplu buggy: In een paar seconden in en uit geklapt, handig voor op reis;
  • Lichtgewicht buggy: Makkelijk mee te nemen;
  • Actieve buggy: Erg wendbaar en makkelijk om mee te sporten;
  • Design buggy: Met deze buggy ben je uniek, vaak een echte eyecatcher;
  • Tweeling buggy: Voor 2 kinderen, de kinderen kunnen naast elkaar zitten;
  • Duo buggy: Kinderen zitten achter elkaar

     

Accessoires voor buggy’s

Je kunt de buggy uitbreiden met verschillende handige accessoires. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een omkeerbare duwbeugel, zo kan jouw kind de wijde wereld inkijken maar heeft ook tijdens de trip mogelijkheden om naar jou te kijken. Daarnaast kun je kiezen voor een parasol in de zomer als bescherming tegen de zon, een regenhoes voor het slechte en natte weer of een voetenzak in de winter voor extra warmte. Tot slot kun je de buggy uitbreiden met een handige boodschappenmand onderin, waardoor je geen zware boodschappentassen meer aan de handvaten hoeft te hangen met het risico dat de buggy omvalt.

Top Buggy aanbiedingen


Top Kinderwagen aanbiedingen


Gerelateerde pagina's