Geüpdatet: 24 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een babyfoon?

07 Mei 2018

Als je op zoek bent naar een geschikte babyfoon, zal het je direct opvallen dat je veel keuzemogelijkheden hebt. Waar je in het verleden alleen babyfoons had waarmee je kon luisteren, heb je nu veelzijdige extra mogelijkheden. Waar moet je op letten bij de aankoop van een babyfoon? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Het bereik van de babyfoon

Een babyfoon is een apparaat waarmee je kunt horen wat er in een andere ruimte (vaak de babykamer) gebeurt. Een babyfoon bestaat uit een basisstation (de zender) en een ouderunit (de ontvanger). Een goede verbinding zal de belangrijkste factor zijn, waarop een keuze wordt bepaald. De twee apparaten kunnen zowel analoog als digitaal met elkaar in verbinding staan. De analoge frequentie werkt op een FM frequentie en is veel storingsgevoeliger dan de digitale optie (DECT-technologie). Daarnaast wordt interferentie snel als heel storend ervaren. Dit is als andere draadloze apparaten de verbinding verstoren en bijgeluiden geven.

DECT-babyfoons zijn in de meeste gevallen interferentie vrij of interferentie arm en pikt het juiste signaal op. Daarnaast is het ook belangrijk om vast te stellen of het bereik past bij jouw situatie. Gemiddeld ligt het bereik van babyfoons tussen de 50 en 500 meter. Er zijn echter babyfoons met een bereik van enkele kilometers. Het is een gegeven dat de diverse opties veel effect kunnen hebben op het bereik van de babyfoon en dat de babyfoon met beperkte functies vaak het beste bereik heeft. Met betrekking tot het geluid is het goed te melden dat er babyfoons zijn met ruisonderdrukking en pas een reactie geven als de het geluid in de kinderkamer boven een bepaald niveau komt.

Accuduur van de babyfoon

De meeste babyfoons werken op batterijen of op het stroomnet via een adapter. De lampjes op de babyfoon geven aan als de accu moet worden opgeladen, zodat je hier nooit verrast in wordt. Daarnaast zijn veel babyfoons voorzien van een eco-modus en worden pas ingeschakeld als er geluid gedetecteerd wordt. Hierdoor kun je de babyfoon een lange tijd gebruiken zonder opgeladen te worden.

Waar moet je nog meer op letten bij de aankoop van een babyfoon?

Er zijn een aantal zaken waar je nog meer op kunt letten bij de aankoop van een babyfoon. Dit heeft voornamelijk betrekking op de moderne extra’s die de babyfoons kunnen bieden. Denk hierbij aan de mogelijkheden om van afstand te kunnen praten met je kindje, babyfoons met een geavanceerde nacht-camerafunctie, babyfoons met led verlichting die oplicht als het geluid boven een bepaalde volume komt, babyfoons met een sensor voor de temperatuurmeting in de babykamer, babyfoons met voorgeprogrammeerde slaapliedjes, babyfoons die als nachtlampje gebruikt kunnen worden en babyfoons met sensoren die detecteren of de baby nog ademt. De keuze hiervoor hangt af van je wensen en behoeften.

Koop de beste babyfoon


Top Babyfoon aanbiedingen


Gerelateerde pagina's