Geüpdatet: 31 Januari 2023

Dagaanbiedingen blog

Waar je op moet letten bij het kopen van een gaming laptop

15 November 2022

Het is geen geheim dat gaming laptops een ander soort machines zijn. Ze zijn ontworpen voor een specifiek doel: het leveren van high-end gaming prestaties onderweg. Dat betekent dat ze voorzien zijn van enkele speciale functies en onderdelen die je niet op gewone laptops aantreft. Hier zijn acht dingen waar je op moet letten als je een gaming laptop koopt:

1. Grafische kaart

De grafische verwerkingseenheid (GPU) is het hart van elke gaming laptop. Hij is verantwoordelijk voor het renderen van de prachtige 3D-graphics die je in games ziet. Als je gaat winkelen voor een gaming laptop, zorg er dan voor dat je er een kiest met een krachtige GPU zoals de NVIDIA GeForceRTX 3080.

2. Processor

De CPU is belangrijk voor elke computer, maar vooral voor gaming laptops. Dat komt omdat games resource-intensieve toepassingen zijn die veel rekenkracht nodig hebben om soepel te draaien. Zorg dus voor een gaming laptop met een krachtige CPU zoals de Intel Core i7-8750H of AMD Ryzen 7 2700U. Met deze processoren kun je genieten van de nieuwste games op hun hoogste instellingen zonder lag of stotterproblemen.

3. Beeldscherm

Veel gamers beschouwen het beeldscherm als een van de belangrijkste aspecten van een gaming laptop, omdat het direct van invloed is op je spelervaring. Je wilt immers alle mooie details en graphics kunnen zien waar de spelontwikkelaars zo hard aan gewerkt hebben. Daarom worden de meeste gaming laptops geleverd met grote beeldschermen van 15 inch tot 18 inch diagonaal. Maar als je een nog meeslepender ervaring wilt, kies dan voor een met een 4K IPS-paneel zoals de Alienware m15 R4 of Razer Blade Pro 17 - wees alleen bereid om meer geld uit te geven voor deze hoogwaardige panelen.


Gerelateerde pagina's