Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Voordelen wegwerpluiers

20 September 2022

Als het gaat om luiers zijn er twee hoofdsoorten: stoffen en wegwerp. Hoewel beide hun voor- en nadelen hebben, kiezen steeds meer ouders voor wegwerpluiers voor hun baby's. Hier volgen enkele voordelen van het gebruik van wegwerpluiers:

1. Wegwerpluiers zijn veel handiger dan stoffen luiers.

Katoenen luiers vereisen veel wassen en verschonen, wat erg tijdrovend kan zijn. Met wegwerpluiers gooi je ze na gebruik gewoon weg - geen rommel, geen gedoe. Dit is vooral handig voor drukke ouders die niet veel tijd hebben.

2. Ze zijn ook hygiënischer.

Omdat je bij luiers voortdurend met poep te maken hebt, is hygiëne een belangrijke overweging. Bij stoffen luiers is er altijd het risico van bacterievorming - vooral als ze niet goed gewassen worden. Wegwerpluiers daarentegen zijn gemaakt van materialen die bacteriegroei helpen voorkomen. Dit betekent dat je baby minder kans heeft op luieruitslag of andere huidirritatieproblemen.

3. Ze zijn beter voor het milieu (in sommige gevallen).

 Sommige mensen vermijden wegwerpluiers omdat ze denken dat ze slecht zijn voor het milieu. Dit is echter niet altijd het geval - het hangt ervan af hoe ze worden weggegooid. Als je ze in de vuilnisbak gooit, komen ze op een stortplaats terecht, waar het eeuwen kan duren voordat ze zijn afgebroken. Veel steden bieden nu echter programma's aan waarbij je gebruikte wegwerpluiers kunt recyclen . Dit verandert ze in dingen zoals compost of brandstof , wat veel beter is voor het milieu dan ze gewoon te laten zitten op een stortplaats .

4.Ze maken je tijd vrij .

 Zoals we al eerder zeiden , een van de grootste voordelen van wegwerpluiers is dat ze je tijd besparen . Met stoffen luiers moet je ze na elk gebruik wassen, wat kostbare tijd kost die je aan andere dingen kunt besteden. Met wegwerpluiers hoef je ze alleen maar in de vuilnisbak te gooien - wassen is niet nodig! Dit geeft je meer tijd om met je gezin door te brengen, aan hobby's te werken of gewoon te ontspannen.


Gerelateerde pagina's