Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Verschillende soorten scheercreme en hun voordelen

20 September 2022

Als het gaat om scheercrème zijn er over het algemeen twee soorten: aerosol en niet-geconsoldeerde. Elk heeft zijn eigen reeks voordelen die je scheerervaring beter kunnen maken. Hier een blik op de voor- en nadelen van elk type scheercrème.

Geconsoliseerde scheercrème

Een voordeel van geconsoliseerde scheercrème is dat het gemakkelijker aan te brengen is. De crème is al vloeibaar, dus je hoeft hem niet in je huid te werken zoals bij een niet-geconsoliseerd product. Dit kan handig zijn als je haast hebt of als je een gevoelige huid hebt die snel geïrriteerd raakt door scheermesjes.

Geconsoliseerde scheercrème bevat meestal ook meer smerende ingrediënten dan zijn niet-geconsoliseerde tegenhanger. Dit kan de wrijving verminderen en scheerbrand voorkomen. En omdat de crème al in vloeibare vorm is, omhult hij je haar en huid gelijkmatig voor een gladdere scheerbeurt.

Een nadeel van geconserveerde scheercrème is echter dat er vaak alcohol in zit, die je huid kan uitdrogen. Als je een gevoelige huid hebt, is dit misschien niet de beste optie voor je. Bovendien zijn geconsoliseerde crèmes meestal duurder dan hun niet-geconsoliseerde tegenhangers.

Niet-geconsoliseerde scheercrème

Hoewel niet-geconsoliseerde scheercrèmes wat meer moeite kosten om aan te brengen, geven ze vaak een rijker schuim dan geconsoliseerde crèmes. Dit kan helpen om je haartjes zachter te maken en makkelijker te knippen, waardoor je je beter kunt scheren. En omdat niet-geconsoliseerde crèmes niet zo droog zijn als hun geconsoliseerde tegenhangers, zijn ze beter voor mensen met een gevoelige huid.

 


Gerelateerde pagina's