Geüpdatet: 19 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Verschillende soorten luiers

20 September 2022

Elke ouder moet beslissen welk type luier geschikt is voor zijn baby, en er zijn veel verschillende soorten luiers om uit te kiezen. Hier is een lijst van de verschillende soorten luiers, en de voor- en nadelen van elk:

1. Katoenen luiers: Stoffen luiers zijn herbruikbaar en kunnen gewassen en hergebruikt worden. Ze zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, waaraan sommige ouders de voorkeur geven. Ze kunnen echter duurder zijn dan wegwerpluiers, en ze vereisen meer wasgoed.

2. Wegwerpluiers: Wegwerpluiers zijn handig omdat je ze na gebruik gewoon kunt weggooien. Ze zijn meestal ook goedkoper dan stoffen luiers. Maar ze zijn misschien niet zo milieuvriendelijk omdat ze op de vuilnisbelt belanden.

3. Trainingsbroekjes: Trainingsbroekjes zijn ontworpen om peuters te helpen die bezig zijn met potjestraining. Meestal hebben ze een absorberende laag die helpt bij ongelukjes, maar ze zijn minder volumineus dan luiers, zodat peuters zich gemakkelijker kunnen bewegen. Trainingsbroekjes kunnen wegwerpbaar of herbruikbaar (wasbaar) zijn.

4. Zwemluiers: Zwemluiers zijn speciaal ontworpen voor baby's die gaan zwemmen. Ze helpen eventuele ongelukjes in het water in te dammen en houden het zwembad schoon. Zwemluiers moeten nauwsluitend zijn, zodat ze in het water niet afvallen.


Gerelateerde pagina's