Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Veiligheidstips voor kinderwagens

20 September 2022

Als het om kinderwagens gaat, heeft veiligheid altijd de hoogste prioriteit. Hier zijn enkele veiligheidstips om in gedachten te houden bij het gebruik van een kinderwagen:

1. Lees de handleiding voordat je de kinderwagen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je weet hoe de kinderwagen werkt en hem goed kunt bedienen.

2. Zorg ervoor dat de kinderwagen voor gebruik goed in elkaar gezet is. Alle onderdelen moeten goed op hun plaats zitten en er mogen geen bouten of schroeven los zitten.

3. Inspecteer de kinderwagen regelmatig op schade of slijtage. Als er iets beschadigd lijkt, gebruik de kinderwagen dan niet totdat het gerepareerd of vervangen is.

4. Houd je kind bij gebruik van de kinderwagen altijd goed vast met de bijgeleverde gordels. Laat je kind niet opstaan of uit de kinderwagen leunen, want dat kan gevaarlijk zijn.

5. Wees voorzichtig bij het in- en uitvouwen van de kinderwagen, want vingers kunnen gemakkelijk bekneld raken tussen de delen van het frame.

6. Berg de kinderwagen altijd op een droge, veilige plaats op als je hem niet gebruikt, om roestvorming of andere schade te voorkomen.


Gerelateerde pagina's