Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Trucs en tips voor longboard skateboarden

15 November 2022

Als iemand die al meer dan 10 jaar longboardt, wilde ik een blogpost schrijven over tips en trucs voor degenen die net beginnen met de sport. Hoewel het er misschien gemakkelijk uitziet, vereist longboarden vaardigheid en oefening. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

1. Begin op een vlakke ondergrond: Als je voor het eerst begint, kun je het beste oefenen op een vlakke ondergrond. Zo krijg je gevoel voor het board en hoe het reageert op je gewicht en beweging. Ben je eenmaal op je gemak, dan kun je gaan oefenen op heuvels of in kommen.

2. Leer voetremmen: Een voetrem is een geweldige manier om af te remmen of te stoppen zonder je voet neer te hoeven zetten. Om dit te doen druk je gewoon met je achterste voet op de staart van het board. Dit zorgt ervoor dat de achterwielen blokkeren en slippen, waardoor je kunt afremmen of volledig tot stilstand kunt komen.

3. Wees niet bang voor snelheid: In het begin is het normaal om het rustig aan te doen. Maar als je je eenmaal meer op je gemak voelt op het board, wees dan niet bang om los te gaan en hard te gaan! Snelheid is een van de beste kanten van longboarden - zorg er alleen voor dat je weet hoe je moet remmen voordat je grote heuvels opgaat!

4. Oefen slides: Sliden is een veelgebruikte techniek bij het longboarden waarmee je veilig om bochten of obstakels heen kunt manoeuvreren. Om dit te doen verplaats je je gewicht naar je hak en leun je in de bocht. Het sliden begint zodra je achterwielen onder je vandaan glijden - zorg ervoor dat je je voeten stevig op het dek houdt!

5 . Vergeet de veiligheid niet: Longboarden is een relatief veilige sport, maar er zijn nog steeds risico's aan verbonden, dus het is belangrijk om beschermende kleding te dragen, zoals een helm en pads. Wees je ook altijd bewust van je omgeving en probeer niet te skaten in gebieden met veel verkeer of voetgangers. Ten slotte, skate altijd met vrienden zodat iemand om hulp kan roepen als dat nodig is.

 Hopelijk hebben deze tips je een beter inzicht gegeven in het longboarden!


Gerelateerde pagina's