Geüpdatet: 19 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips voor het kopen van een strandlaken

17 Januari 2019

Ga je nieuwe strandlakens kopen? Dan zul je direct merken dat je een ruime keuze hebt, maar dat er ook veel kwaliteitsverschillen hierin te vinden zijn. Het verschil merk je direct! In deze blog nemen we wat handige tips voor het kopen van een strandlaken met je door. Als je deze tips volgt, zul je zeker het ideale strandlaken kunnen vinden.

Het verschil tussen een strandlaken van een goede kwaliteit en een strandlaken van een mindere kwaliteit is duidelijk merkbaar. Goedkope strandlakens (die je wel eens van een hotel te leen krijgt) voelen aan als schuurpapier. Je merkt het direct! Een strandlaken van een mindere kwaliteit is natuurlijk wel voordeliger, maar is harder en zal minder snel drogen. Daarnaast zijn deze strandlakens vaak niet meer zo comfortabel na een aantal keer gebruikt hebt. Dit zijn al goede redenen om even kritisch te kijken voordat je een strandlaken koopt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een strandlaken?

Er zijn een aantal zaken waar je zeker op moet letten bij het kopen van een strandlaken. Natuurlijk is de uitstraling van het strandlaken iets waar je op let, maar dat is slechts het begin. Ook de afmeting is wel iets waar je op moet letten. De meeste strandlakens hebben een afmeting van 100 x 180 cm. Als je een groter formaat lekkerder vindt, kom je al snel uit op een formaat van 100 x 200 cm. Dit is voor kinderen natuurlijk véél te groot. Zij hebben vaak aan een strandlaken van 70 x 140 cm voldoende.

Daarnaast is de kwaliteit wel enorm belangrijk. Zoals aangegeven zul je dit zeker merken, maar als je weet waarop je moet letten zul je een strandlaken van een goede kwaliteit zeker herkennen. Dit begint bij het materiaal waarvan het strandlaken gemaakt is. Het is natuurlijk fijn als een strandlaken snel droogt. Het snelst drogende strandlaken is gemaakt van badstof katoen of van een bamboe mix. Dit materiaal absorbeert het beste van alle vezels en heeft een lekkere zachte structuur.

Ook dit laatste is belangrijk. Een badlaken moet lekker zacht zijn om er lekker comfortabel een hele dag op te kunnen liggen. De stof moet dus zacht, fluwelig en veerkrachtig zijn. Ook in dit opzicht kun je het beste kiezen voor een strandlaken van velours katoen of bamboe garen.

Hoe de fabricage van invloed is op de kwaliteit van strandlakens

Als je strandlakens gaat vergelijken, zul je merken dat de fabricage van invloed is op de kwaliteit. Je kunt natuurlijk niet in de fabriek gaan kijken, maar wel naar het resultaat! Er zijn een aantal manieren hoe je een goede kwaliteit strandlaken kunt onderscheiden:

 • Als de vezels mooi overeind staan, is dat een goed teken. Een strandlaken met plat liggende vezels voelt minder prettig aan.
 • Als je de vezels van dichtbij bekijkt, zie je dat dit kleine lussen zijn. De beste strandlakens zijn dubbel gelust en hebben lange lussen.
 • De hoeveelheid stof die in een strandlaken is verwerkt, is erg belangrijk voor het comfort. Dit zie je door de afstand van de lussen ten opzichte van elkaar te beoordelen. Dit wordt aangegeven in gewicht. Alles boven de 550 gram per vierkante meter is goed. Dit valt in de praktijk lastig te bepalen maar een zwaarder strandlaken is vaak van een betere kwaliteit.

  Er is een flink verschil in de verhouding tussen prijs en kwaliteit van de diverse strandlakens. Een voordelig strandlaken lijkt wel een interessante optie, maar zal in kwaliteit misschien wel snel een verval laten zien. Het is vaak een betere keuze om niet te veel te bezuinigen op deze aankoop omdat je dan langer met je strandlaken zult doen. Heb je een keuze gemaakt en je aankoop gedaan? Het is verstandig om je nieuwe badlaken eerst even te wassen voordat je het gebruikt. Het strandlaken is dan vrij van alle overgebleven chemicaliën of de overtollige verf. Je kunt dan direct genieten van het heerlijke comfort van het strandlaken.

  Bekijk hier een aantal tips voor een dagje op het strand


  Top Strandlaken aanbiedingen


  Top Badlaken aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's