Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips voor het gebruiken van zonnebrandcreme!

28 November 2018

Zonnebrandcreme is belangrijk om je huid te beschermen tegen verbranden en veroudering. Daarnaast helpt zonnebrand ook om uw huid te beschermen tegen huidkanker. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je de zonnebrandcreme op de juiste manier gebruikt, anders zal het je huid niet genoeg beschermen. Zonnebrandproducten bieden ook geen totale bescherming, elk product laat een deel van de uv-straling door. Zonnebrand is ook geen product om langer in de zon te zitten, het is puur om je huid te beschermen. Ben je benieuwd hoe je zonnebrandcreme het beste kan gebruiken? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

 • 1. Gebruik alleen zonnebrandcreme die zowel tegen UV B- als UV A-straling beschermen.
 • 2. De zonbeschermingsfactor geeft aan hoe goed een product tegen UV B-straling beschermt. Dit is de straling die verbranding veroorzaakt.
 • 3. Veel mensen smeren veel te weinig zonnebrandcreme op hun lichaam. Om een volwassen lichaam goed in te smeren moet je ongeveer 30 gram zonnebrandcreme gebruiken. Dat betekent dat je een fles van 100 gram ongeveer drie keer kan gebruiken, dan zou deze zo goed als leeg moeten zijn.
 • 4. Vergeet niet ook je oren, lippen, de bovenkant van je voeten en eventueel je kale hoofd in te smeren.
 • 5. Zonnebrandcreme werkt pas een half uur na het insmeren, hier moet je dus rekening mee houden. Daarnaast werkt de zonnebrand maar 4 uur waardoor je dus elke 4 uur nieuw zonnebrandcreme aan moet brengen.
 • 6. Het is aan te raden om een waterproof zonnebrandcreme te gebruiken. Dit is zonnebrandcreme die na 40 minuten zwemmen nog steeds de beloofde bescherming geeft. Zo hoef je jezelf niet na elke duik in het water weer opnieuw in te smeren.
 • 7. Sommige medicijnen maken je huid gevoeliger voor zonlicht, het is dus verstandig om vooraf de huisarts te vragen of je wel of niet in de zon mag. Daarnaast kunnen deodorant, parfum en make-up vervelende reacties op de zon of blijvende huidverkleuring veroorzaken. Het is dus verstandig om deze producten te vermijden voordat je in de zon gaat liggen.
 • Bekijk hier hoe je je het beste in kan smeren


  Top Zonnebrandcreme aanbiedingen


  Top Zonnescherm aanbiedingen


  Top Zonnebril aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's