Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips bij het kopen van skisokken

17 December 2018

Heb je plannen om op wintersportvakantie te gaan? Dan kun je niet zonder goed materiaal, maar ook niet zonder goede kleding. Aan een goed ski-jack en skipullies denkt iedereen wel maar skisokken worden vaak onderschat. Daarom geven we je hieronder een paar handige tips bij het kopen van skisokken om te voorkomen dat je tijdens je wintersport zult ontdekken dat je hier té weinig aandacht aan gegeven hebt.

Als je gaat wintersporten moet je zorgen dat je spullen goed op orde zijn. Je moet niet alleen beschikking hebben over goed materiaal, maar ook aandacht besteden aan je kleding zoals aan je sokken. Veel mensen denken dat ze ook wel kunnen skiën of boarden met sportsokken maar dat is echt af te raden! Het verschil tussen skisokken en sportsokken lees je hieronder. Daarnaast geven we je een aantal handige tips waar je zeker even aan moet denken bij het kopen van skisokken.

Waarom je zeker moet kiezen om skisokken te dragen op wintersport en géén sportsokken

Er zitten een aantal grote verschillen tussen skisokken en sportsokken. Als je deze verschillen leest weet je direct waarom je zeker moet kiezen om skisokken te dragen op wintersport en zeker géén sportsokken. Het belangrijkste verschil is het gebruikte materiaal. Een skisok is gemaakt van elastisch materiaal dat goed om je voet sluit. Vooral Merino wol en lycra zijn materialen die hiervoor veelvuldig worden toegepast.

Een skisok is veel langer dan een gewone sportsok. Hierdoor krijgt je scheenbeen ook voldoende bescherming. Een skisok is dikker op de diverse drukpunten, zoals bij je kuitbeen. Een skisok zal dus veel minder snel gaan irriteren! Daarnaast biedt deze sok dus een veel hogere beschermende waarde dan een sportsok. Daarnaast wordt er gekozen voor materiaal dat niet gaat kriebelen en langer fris blijft. Let wel op het verschil in kwaliteit. Een voordeliger paar skisokken zal wellicht bestaan uit meer katoen en heeft hierdoor meer weg van een sportsok.

Het draagcomfort van je skisokken heb je zelf in de hand

Het is goed om te beseffen dat er vaak een linker- en een rechtersok bestaat. Dit is goed om even rekening te houden met betrekking tot het draagcomfort van skisokken. Daarnaast zijn er veel mensen die kiezen voor te dikke sokken. Dit is juist niet de juiste keuze! Het is verstandig om te kiezen voor wat dunnere sokken. Deze zullen minder irriteren en een betere pasvorm hebben. Een dikke sok hoeft niet automatisch voor warmere voeten te zorgen.

Je zou zeggen dat je koude voeten hebt doordat je te dunne sokken aan hebt en dat je met dikke sokken je koude voeten kunt opwarmen. Dit is zeker niet waar. Koude voeten heeft vaak te maken met een verstoorde bloedsomloop. Dit wordt vrij vaak veroorzaakt door verkeerde skischoenen en heeft niets te maken met je sokken. De meeste ervaren wintersporters kiezen juist voor dunne sokken om een goed gevoel in de voeten te houden.

Andere tips bij het kopen van skisokken

Tot slot nog een aantal andere belangrijke tips waar je rekening mee moet houden bij het kopen van skisokken. Allereerst is het belangrijk dat je voor de juiste maat kiest. Te kleine sokken knellen af, te grote sokken gaan om je voet schuiven. Daarnaast zul je merken dat het beter is om te investeren in skisokken. Een goede kwaliteit skisok zal comfortabel zitten en erg lang mee kunnen gaan. Het verschil is letterlijk voelbaar. Het is zeker de moeite waard om hiermee rekening te houden.

Bekijk hier een aantal tips bij het kopen van skisokken


Top Skisokken aanbiedingen


Gerelateerde pagina's