Geüpdatet: 23 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips bij het kopen van een haardroger

20 Maart 2019

Als je een haardroger of föhn gaat kopen, moet je er zeker wel even in verdiepen. Er is immers zeer veel keuze op dit gebied. Waarschijnlijk kun je dus wel wat tips bij het kopen van een haardroger gebruiken. Er zijn namelijk zó veel opties, merken en keuzes dat het best een lastig karwei kan worden om je oude föhn te gaan vervangen met een geschikt alternatief. Daarbij komt dat niet iedereen hetzelfde haar heeft en dus ook andere eisen aan een haardroger stelt. Wij hebben in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij precies weet waar je op moet letten en wat het beste voor jouw kapsel is.

Een föhn die past bij jouw haartype

Om te beginnen is het verstandig om te bepalen wat je haartype is. Dat is niet alleen handig om te weten als je een haardroger gaat aanschaffen maar eigenlijk bij zo’n beetje alle haarproducten komt deze vraag om de hoek kijken. Heb je namelijk droog en pluizend haar dan heb je het meeste aan een föhn met ionische technologie. Dat wil zeggen dat de negatieve ionen in de föhn ervoor zorgen dat je haar minder snel uitdroogt. Heb je echter dun, gevoelig of pas geverfd haar dan kun je beter kiezen voor een haardroger met keramische technologie. Deze föhns verdelen de hitte gelijkmatiger over het haar waardoor je lokken niet oververhit raken.

Verschillende opties

De volgende stap is eens na te denken over wat je precies met de föhn wilt gaan doen. Je haar drogen, dat is logisch en een open deur, maar ben jij iemand die met de haardroger ook het haar wil gaan stylen dan is het handig en verstandig om een föhn met accessoires te kopen. Zo zijn er namelijk verschillende blaasmonden. Wil jij bijvoorbeeld heel secuur je haar in model brengen dan heb je het meest aan een smalle blaasmond. Wil je echter meer volume in je haar brengen of met een flinke bos krullen de straat op, dan kun je beter de diffuser kiezen. Daarnaast zijn er haardrogers die geleverd worden met een ontkrul-hulpstuk. Hiermee kun je krullend en golvend haar glad maken.

Warmtestanden

Schaf altijd een haardroger met verschillende warmtestanden en snelheden aan. Hiermee kan je de blaasstand aanpassen aan je haartype en aan hoe nat je haar is. Let er wel op dat je niet te vaak de hoogste warmtestand gebruikt. Dit droogt je haar uit en kan het haar beschadigen. Heb je dus meerdere standen op je föhn, kies dan altijd voor de laagste of de middelste stand. Daarmee duurt het misschien iets langer voordat je haar droog is maar in de praktijk zal dat niet meer dan 2 á 3 minuten zijn, en je haar blijft hierdoor langer mooi en verzorgd.

De meeste haardrogers beschikken ook over een koude luchtstand. Hiermee kun je droog haar extra fixatie geven. De koude lucht sluit de haarschubben waardoor het haar zich gemakkelijk in model laat brengen. De koude stand is dus uitermate geschikt om je haar langdurig in model te stylen.

Gewicht en geluid van een haardroger

Als je een haardroger gaat kopen, neem deze dan in de winkel eens in de hand. Dat klinkt misschien wat vreemd maar aangezien je best een tijd met je armen boven je hoofd aan het föhnen bent kan dit al snel vermoeiend worden. Als je dan een relatief zware haardroger hebt aangeschaft, heb je na enkele minuten al een lamme arm en wordt het föhnen een dagelijkse uitdaging. Ga dus altijd voor een relatief lichte föhn die een goede grip heeft en lekker in de hand ligt.

.

Een ander dingetje om op te letten kan het geluid van de föhn zijn. Ben jij van plan om ’s morgens vroeg als de rest van het gezin nog ligt te slapen je haar te drogen of te stylen, dan zullen zij het je niet in dank afnemen als je een haardroger met een berg decibellen hebt gekocht. Gelukkig zijn er ook haardrogers op de markt die over speciale technologie beschikken waardoor de minder decibellen produceren. Je gezin zal erg blij met je zijn.

Bekijk hier hoe je volume in je haar föhnt.


Top haardroger aanbiedingen


Top Haarstyling aanbiedingen


Gerelateerde pagina's