Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Tips bij het aanschaffen van een hondenkussen.

01 November 2018

Je hond is je beste vriend en voor deze vriend wil je natuurlijk alleen het allerbeste. Je reist en zoekt dan ook stad en land af om het juiste hondenkussen aan te schaffen. Eenmaal thuis gekomen, pak je het kussen uit en leg je het vol verwachting op het fijnste plekje in de woonkamer. Bello snuffelt er eens aan, kijkt wat verwilderd om zich heen en gaat pontificaal naast het kussen op de koude vloer liggen……… Dat was nou niet precies wat je in gedachten had. Hieronder wat tips voor het aanschaffen van een hondenkussen zodat je dit fiasco gauw weer kunt vergeten.

Juiste maat hondenkussen

Om te beginnen is het belangrijk dat je met de juiste maat hondenkussen thuis komt. Als je een puppy van 6 weken in huis krijgt, ben je gauw geneigd om ook een klein kussentje aan te schaffen want dat is allemaal zo schattig. Je kunt jezelf hier echter lelijk mee in de vingers snijden, want ook kleine puppy’s worden groot. Binnen no time is hij “uit zijn kussen gegroeid” en kan je terug naar de winkel om een nieuwe aan te schaffen. Zonde van het geld. Je kunt dus beter meteen een groot kussen aanschaffen waar je hond ook als hij groot is nog plezier van heeft.

Een ander punt om rekening mee te houden is dat reuen vaak wat groter zijn dan teefjes en dus ook een groter kussen nodig hebben. Ondanks dat de meeste honden het heerlijk vinden om zichzelf op te rollen willen ze ook nog wel eens languit liggen. Ze moeten dan wel op het kussen blijven passen. Het beste is om rondom 10 centimeter over te houden als je hond uitgestrekt op zijn kussen ligt.

Het materiaal

De meeste honden hebben de voorkeur voor zachte materialen die niet te glad zijn. Ook moet het kussen tegen een stootje kunnen, zeker als je hond zo af en toe wel een zijn “gekke vijf minuten” heeft en lekker wilt spelen. Bij sommige honden duurt dit overigens langer dan vijf minuten. Als je hond een echte sloper is, kun je het beste kiezen voor een extra stevig hondenkussen dat gemaakt is van stof waar ook rugzakken van gemaakt worden. Hiermee voorkom je dat het kussen meteen scheurt, als de hond zijn of haar tanden erin zet. Check ook even de binnenhoes voordat je het kussen koopt. Bij goedkopere hondenkussens zie je nog wel eens dat hiervoor een slechte kwaliteit gebruikt is met alle gevolgen van dien.

Let op dat de hoes afritsbaar is zodat je deze in de wasmachine kunt stoppen. Zo voorkom je dat je het hele kussen in de wasmachine moet stoppen. Komt je hond vaak buiten en dan weer nat en vies terug? Overweeg dan een outdoor hondenkussen. Deze zijn makkelijk schoon te maken en kan je ook buiten neerleggen. De hond kan dus ook heerlijk samen met jou op je terras liggen in de zomer. Kortom het is voordat je op zoek gaat naar een hondenkussen is het belangrijk dat je met een aantal zaken zeker rekening houdt.

Vulling van het kussen

De vulling van een goed hondenkussen bestaat negen van de tien keer uit ESP pareltjes. Dit is een vulling die zacht en warmte reflecterend is waardoor de hond snel droogt als hij met een vochtige vacht op het kussen gaat liggen. In de meeste gevallen is het zo dat er in goedkopere hondenkussens ook goedkopere vulling gebruikt wordt, zoals fiberfill of gerecyclede EPS brokstukken. Dit materiaal kan klonten gaan vormen wat natuurlijk erg vervelend is als je viervoeter lekker wilt gaan liggen. Daarnaast zakt het materiaal ook snel in. Let er verder ook op dat het hondenkussen voldoende dik gevuld is zodat de hond niet alsnog op de harde grond ligt. Ook in dat laatste geval zal je hond de voorkeur geven aan je lekkere zachte (lichte) bank.

De kleur van het hondenkussen

Een beige of ecru kussen bij een zwarte hond is misschien niet helemaal de juiste keuze. Het liefste heb je een kleur waarop de haren zo min mogelijk op vallen zodat je niet de hele dag met de stofzuiger achter de hond aan hoeft te lopen. Daarnaast moet de kleur van het kussen ook wel in jouw interieur passen, een blikvanger van de hond en zijn kussen maken is leuk maar misschien niet helemaal wat je voor ogen hebt. Wat dacht je van een ruit patroon? Deze heb je in diverse kleuren en door de ruit zie je de haren bijna niet. Denk hier dus goed over na want het zou zonde zijn als je over twee maanden toch weer een ander kussen moet kopen.

Last but not least

Calculeer voordat je naar de winkel gaat in dat je hond misschien wat tijd nodig heeft om aan het kussen te wennen. Vaak ruikt het bij uitpakken nog naar de winkel of ze vinden het er wat gek uitzien. Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je hond het kussen in het begin wil vermijden. Het verstandigste is om van tevoren een handdoek op zijn huidige kussen te leggen en zodra je met het nieuwe kussen thuis komt deze handdoek over het nieuwe kussen te wrijven. Zo komt de geur van de hond al vrij snel op het nieuwe kussen terecht wat voor de hond al veel vertrouwder ruikt.

Probeer ook eens uit te vinden wat je hond zelf belangrijk vindt aan een ligplaats. Doe je dat namelijk niet kan het zo maar gebeuren dat je een geweldig kussen voor hem hebt aangeschaft, maar dat hij liever op de badmat ligt! Zonde van je geld.

Ook de plaats waar het hondenkussen komt te liggen is belangrijk. Leg het op een droog, rustig en tochtvrij plekje, vooral uit het looppad. Let goed op waar de hond zelf al graag gaat liggen want misschien dacht jij wel dat je de hond een plezier deed met een kussen naast de verwarming, maar vindt hij het veel te heet. En je denkt toch zeker niet dat hij naast die enge kamerplant zijn ogen dicht gaat doen? En als zijn plek in de nabije omgeving is van de kat is dat misschien ook niet zo’n goede optie. Daar moet je wél even rekening mee houden.

Kortom er komt nog heel wat kijken bij het aanschaffen van een hondenkussen.

Bekijk hier hoe je zelf een hondenkussen kan maken


Top Hondenkussen aanbiedingen


Top Hondenmand aanbiedingen


Gerelateerde pagina's