Geüpdatet: 20 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Tablet of laptop kopen?

21 Mei 2021

De voor- en nadelen van een tablet en laptop

Als je twijfelt tussen de aanschaf van een tablet of een laptop zijn er een aantal zaken die een rol kunnen spelen. Wat belangrijk is om voor jezelf in kaart te brengen, is waar je de tablet of laptop vooral voor wilt gebruiken en op welke plekken. Een tablet is geschikt voor andere doeleinden dan een laptop, al zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. Hieronder kun je de voor- en nadelen zien van zowel een laptop als een tablet. Wat past er het best bij jou?

Laptop: prettig voor werk en school

Het fijne van een laptop is dat hij een groter werkgeheugen heeft dan een tablet. Hierdoor kun je er zwaardere programma’s op laten draaien om bijvoorbeeld foto’s of video’s te bewerken zonder dat de programma’s vastlopen. Ook heeft een laptop een vast toetsenbord, wat het schrijven van lange stukken makkelijker maakt. Daarentegen heeft een laptop geen touchscreen, maar door de (externe) muis is het schakelen niet per se lastig. Op een tablet gaat dit natuurlijk wel gemakkelijker. Op een laptop kun je daarnaast ook veel bestanden opslaan, wat moeilijker gaat bij een tablet. Een externe harde schijf is wel aan te raden, zodat je je laptop niet teveel belast en altijd een back-up hebt.

Wat ook fijn is aan een laptop, is de grootte van het scherm. Het scherm van een laptop is over het algemeen veel groter dan het scherm van een tablet. Hierdoor is het gemakkelijker om bijvoorbeeld langere stukken tekst te lezen of schrijven. Daardoor is de laptop prettig om te gebruiken voor je werk of op school. Het lastige aan een groter scherm is echter wel dat de laptop daardoor in zijn geheel groter is dan een tablet, waardoor je hem minder gemakkelijk mee kunt nemen. Als je dus veel moet reizen voor je werk of school, kan dat lastig zijn. Echter zijn veel laptops tegenwoordig erg licht, dus wat dat betreft is het geen zware last.

Een tablet: prettig voor surfen en het kijken van films en video’s

Een tablet is uitermate geschikt voor het kijken van video’s en films en om gewoonweg te surfen. Hiervoor heb je namelijk geen groot werkgeheugen nodig. Een tablet is dus minder geschikt om er zware programma’s op te laten draaien. Als je een tablet aan wilt schaffen om te tekenen is dat wel mogelijk. Hiervoor is een tablet geschikter dan een laptop, door de touchscreen waarover een tablet beschikt. Als je op zoek bent naar een apparaat om te gebruiken voor je werk op school is een tablet natuurlijk mogelijk, maar omdat er geen toetsenbord aan verbonden is kan dit het werken wel bemoeilijken. Natuurlijk is er wel een toetsenbord aanwezig op de tablet zelf, maar hierop lange teksten schrijven gaat wel een stuk lastiger dan op een laptop. Wat wel prettig is aan een tablet, is dat hij door het formaat makkelijker mee te nemen is. Dat is dus fijn als je veel moet reizen.

Tablet VS laptop

Top 15 tablet aanbiedingen

Top 15 Laptop aanbiedingen


Gerelateerde pagina's