Geüpdatet: 12 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Lees hier een aantal handige wastips om was ongelukjes te voorkomen!

03 December 2018

“Kind kan de was doen”. Het is een uitdrukking die je vaak hoort maar is dat zo? Als je het letterlijk neemt niet. Je moet wel aan een aantal zaken als je deze klus op je neemt. Lees hier een aantal interessante wastips, die je misschien nog niet wist!

Het zal je toch niet gebeuren. Je haalt je was uit de machine en ziet dat je favoriete broek ineens een aantal maatjes kleiner is geworden of je mooie shirtje een andere kleur heeft gekregen. Het wassen van kleding lijkt zo eenvoudig, maar de praktijk wijst soms anders uit. Het kan soms goed mis gaan. Deze vervelende situaties kun je voorkomen door een aantal eenvoudige wastips.

Voorkom “was ongelukjes”, lees deze 10 handige wastips

 • Let op scherpe voorwerpen. Kleding kan immers scherper zijn dan je denkt. Een beugel van een BH, ritsen of scherpe voorwerpen die in een zak zijn blijven zitten kunnen veel beschadigingen veroorzaken. Controleer de was dus goed en gebruik eventueel een waszak.
 • Neem even de tijd om de was goed te sorteren. Veel mensen willen dit even snel doen, maar hierdoor ontstaan de meeste “was ongelukjes”. Mocht je twijfelen over de was temperatuur, kijk dan zeker even in het label. Het zou toch zonde zijn als je verkeerd gokt. Er is zelfs kleding dat alleen gestoomd mag worden.
 • Gooi nieuwe kleding niet in de wasmand maar leg het ernaast. Het kan verstandig zijn om deze kleding de eerste keer even apart te wassen.
 • Kijk goed dat je het juiste wasmiddel hebt. Er is zoveel keuze dat je je wel eens lelijk kunt vergissen als je in gedachten het verkeerde middel pakt.
 • Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel. Als je te weinig wasmiddel gebruikt word je was niet schoon maar te veel wasmiddel zorgt er niet voor dat je was schoner wordt. Soms heb je het tegenovergestelde effect! Een wasmachine kan moeite hebben om grote hoeveelheden wasmiddel weg te spoelen.
 • Gebruik geen heel oud wasmiddel en sla het wasmiddel op een geschikte plaats (droog en niet te warm) op.
 • De meeste wasmachines functioneren het best met een volle trommel. spaar je was dus gerust even op. Dit is natuurlijk ook wel zo zuinig en milieu bewust.
 • Kies voor het juiste toerental van de wasmachine om onnodige slijtage van kleding te voorkomen.
 • Haal de was zo snel mogelijk uit de wasmachine om het te laten drogen Hiermee voorkom je blijvende muffe geuren in je was. Een was snachts of overdag laten draaien (als je toch aan het werk bent) lijkt efficiënt, maar daarvan word je was niet frisser. Zet je wasmachine anders liever op de tijdklok.
 • Laat na het wassen zowel het deurtje als het doseerbakje openstaan. Ook hiermee voorkom je geurtjes. Maak de wasmachine (zowel de trommel als het doseerbakje) ook af en toe schoon. Een wasmachine maakt je kleding schoon maar niet zichzelf. Een niet schoongemaakte wasmachine is een bron van vieze geurtjes.
 • Je ziet het, je kunt veel “was ongelukjes” eenvoudig voorkomen. Als je even rekening kunt houden met deze zaken, zal je textiel er veel beter uit blijven zien én ook lekker en fris blijven ruiken.

  Bekijk hier een aantal wastips


  Top Wasmiddel aanbiedingen  Top Wasverzachter aanbiedingen


  Gerelateerde pagina's