Geüpdatet: 1 December 2023

Dagaanbiedingen blog

Kapstok als een praktische maar decoratieve woonaccessoire

16 Mei 2019

Een kapstok is een woonaccessoire waar je letterlijk slechts “even stil bij staat”. Desondanks zal ook dit meubelstuk een behoorlijke bijdrage leveren aan een specifieke sfeer van een woning. Als was het maar omdat de eerste indrukken al worden gemaakt gedurende het korte topje bij de kapstok. Reden genoeg voor om eens wat langer stil te staan bij deze woonaccessoire.

Stel je voor….een hal zonder kapstok. Waar ga je dan je jas, sjaal, hoed of pet laten? Alleen deze regel geeft de waarde van een kapstok aan als gebruiksvoorwerp. Als we de kapstok echter alleen zouden zien als gebruiksvoorwerp, zouden we onszelf tekort doen. Kapstokken kunnen immers op een dusdanige manier vormgegeven zijn dat ze passen in een bepaalde sfeer en uitstraling in een ruimte en deze zelfs kunnen versterken! Het is eigenlijk zonde als je hier géén aandacht aan zou besteden en een standaard kapstok zou ophangen in een sfeervolle ruimte.

Waar moet je op letten bij de aankoop van kapstokken?

Zoals je dus wel begrijpt is het vinden van een geschikte kapstok eigenlijk géén eenvoudige taak. Eigenlijk moet je tegen een geschikte kapstok aanlopen. Het is wel goed om even voor ogen te hebben waar een kapstok aan zou moeten voldoen buiten dat deze een design moet hebben dat je aanspreekt. De praktische kant van het verhaal dus…..

Het is handig om rekening te houden met de functionele waarde van een kapstok omdat deze vaker gebruikt wordt dan jezelf denkt! Eigenlijk moet je dit eens een tijdje bijhouden, dan weet je precies wat we bedoelen.

Kapstokken zijn verkrijgbaar in een grote diversiteit aan soorten en maten. Het grootste onderscheid dat gemaakt kan worden is tussen een staande kapstok en een exemplaar dat je aan de muur kunt hangen. De beschikbare ruimte en het gebruik van je kapstok zijn hierin bepalend. Je kunt een kapstok immers gebruiken om jassen, sjaals en mutsen voor dagelijks gebruik op te bergen maar ook als verlengstuk van je garderobekast. Zelfs de riem van Bello wordt eraan opgehangen. Veel mensen zullen dit laatste wel herkennen…

Hoewel de vormgeving ook gezien kan worden als de decoratieve kant van de kapstok is dat niet helemaal waar. Er zijn immers kapstokken met haken, maar ook voorzieningen waar je kledinghangers nodig hebt om jassen op te hangen. Daarnaast moet je er even over nadenken waar de hoed van opa opgeborgen kan worden. Je kunt deze toch niet op de trap leggen?

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met hoeveel mensen je gebruik gaat maken van een kapstok en waar je deze gaat plaatsen. Een garderobe die je gebruikt in de hal of voor bedrijfsdoelstellingen worden op een andere manier gebruikt dan kapstokken die je plaatst in je bad- of slaapkamer.

Kapstok als decoratiestuk

Als we de praktische kant hebben gehad, is het goed om even de kapstok als decoratiestuk te belichten. Een kapstok kan immers aansluiten bij iedere woonstijl. Je hebt immers klassieke kapstokken met een vintage design, maar je kunt ook kiezen voor juiste een moderne of landelijke stijl! Een kapstok kan dan ook van veel materialen gemaakt worden, van elegant RVS tot authentiek hout. Als je je hierin verdiept en eens rondkijkt, zul je merken dat je met een kapstok een heel persoonlijk karakter kunt geven aan de ruimte waar je de kapstok plaatst of hangt…… het kan een belangrijker onderdeel worden van je interieurstyling.

Je leest het, er zij zeer veel zaken waar je even over moet nadenken als je een mooie kapstok tegenkomt. Het is dus goed om daar even bij stil te staan…..

Bekijk hier hoe je je eigen kapstok maakt


Top Kapstok aanbiedingen


Gerelateerde pagina's