Geüpdatet: 19 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Is een 15-inch laptop groot genoeg om mee te gamen?

16 December 2020

Een populaire laptop

Wanneer je een laptop wilt aanschaffen om mee te gamen, zijn er verschillende zaken waar je op wilt en moet letten. Één van de dingen waar je over na zou kunnen denken, is het formaat van de laptop. De 15-inch laptop is de populairste, meest verkochte laptop, maar is hij ook geschikt voor jouw game-avonturen? Dit hangt er vanaf hoe jouw leven eruitziet. Ben je veel onderweg of wil je jouw games thuis spelen?

Gamen on the go

Wat het fijne is een een 15-inch laptop, is dat hij redelijk compact is. Dit zorgt er natuurlijk voor dat hij vrij makkelijk mee te nemen is naar allerlei plekken. Zo kun je overal waar je maar wilt jouw laptop openslaan en je favoriete games spelen. In de trein, in de bus, in het park, in de bibliotheek, als je ergens op aan het wachten bent… Je kunt de plekken en momenten zo gek niet bedenken, met een 15-inch laptop kun je werkelijk altijd en overal in de wereld van het gamen terecht. Als je echter vooral thuis wilt gamen, is het aan te raden een groter formaat laptop (of een desktop) te kiezen. Hoe groter je scherm, hoe realistischer de beleving van de game die je speelt.

Het laten koelen van de laptop

Tegenwoordig zijn er steeds meer goede gaming laptops op de markt met ontzettend goede grafische kaarten. Het enige nadeel wat hierbij te noemen is, is dat ze sneller warm worden dan computers. Dit komt doordat alles in een kleinere ruimte verwerkt moet worden dan het geval is bij een computer, waardoor de ‘lap’ in laptop af en toe weg zou kunnen vallen. Als je laptop namelijk erg warm wordt, kan het onprettig zijn om deze op schoot te hebben. Echter, als je ervoor zorgt dat je laptop goed kan koelen en je af en toe je laptop met rust laat, vormt dit in principe geen probleem. Daarnaast staan de mensen die volop bezig zijn met laptops ontwikkelen en de ongemakken keer op keer onder de loep nemen ook niet stil, waardoor er steeds vaker gaming laptops met degelijke koeling te krijgen zijn. Deze hebben vaak hittepijpen en extra ventilatoren om de hitte af te voeren. Hier betaal je echter ook voor, dus jouw te besteden budget speelt hier natuurlijk ook een rol.

De grafische kaart

Helaas is het bij een laptop (ongeacht de grootte) wel iets lastiger om deze goed te upgraden dan bij een desktop. Wanneer er een nieuwe grafische kaart uitkomt, is het soms niet mogelijk om deze in je laptop te steken. Dat kan natuurlijk vervelend zijn als je mee wilt gaan met de nieuwste ontwikkelingen. Echter ontwikkelen de gaming laptops natuurlijk ook mee, dus is er steeds meer mogelijk. Of een 15-inch laptop bij jou past, hangt dus af van je persoonlijke wensen. Wat past er bij jou?

{{id=1266,'Gaming laptop aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's