Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe werkt LISTERINE?

12 September 2018

LISTERINE is een mondverzorgingsproduct dat gebruikt kan worden als aanvulling op andere mondverzorgingsproducten. In veel gevallen wordt met het tandenpoetsen niet het gewenste resultaat bereikt. Dit komt door een gebrek aan discipline om twee keer per dag minimaal twee minuten goed de tanden te poetsen of doordat er plekken in het gebit zijn die moeilijk met een tandenborstel kunnen worden bereikt.

Door het gebruik van LISTERINE kan je de kans op het ontstaan en de bijkomende negatieve invloeden van mondbacteriën verminderen. Product van LISTERINE kunnen bijdragen aan:

 • Een frissere adem;
 • Minder tandplak;
 • Gezond tandvlees;
 • Versterkt tandglazuur;
 • Minder tandsteenvorming;
 • Natuurlijk witte tanden.
 • Daarnaast zijn er LISTERINE producten die kunnen zorgen voor pijnverlichting van gevoelige tanden.

  De werking van LISTERINE

  LISTERINE werkt het beste als je ervoor kiest om tweemaal per dag te spoelen. Je kunt deze producten het beste direct na het poetsen van de tanden gebruiken voor het beste resultaat. Gebruik 20 milliliter LISTERINE per spoeling. Dit komt overeen met vier eetlepels. LISTERINE is een kant-en-klaar product. Het is dus niet noodzakelijk om dit mondverzorgingsproduct te verdunnen. Je krijgt de beste werking als je de LISTERINE ongeveer dertig seconden door je mond laat spoelen. Daarna kun je het uitspugen.

  Het kan zijn dat je aan de smaak van LISTERINE moet wennen. LISTERINE heeft vrij scherpe en karakteristieke smaak. Om te wennen aan deze smaak kun je de spoeltijd opbouwen. Je kunt ervoor kiezen om de eerste paar dagen tien seconden te spoelen, om vervolgens dit op te bouwen via twintig seconden naar de uiteindelijke dertig seconden.

  LISTERINE mondwater heeft een unieke formule die gebaseerd is op de unieke combinatie van ingrediënten. Essentiële oliën als thymol, eucalyptol, menthol en methylsalicylaat zorgen voor een doeltreffende werking om schadelijke mondbacteriën die tandbederf (cariës) kan veroorzaken te bestrijden en een fris gevoel in de mond te geven.

  Bekijk hier een filmpje over de werking van LISTERINE mondwater  Gerelateerde pagina's