Geüpdatet: 12 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe verschoon je een luier?

12 Juli 2018

Het verschonen van een luier is een handigheidje, dat je even “in de vingers moet hebben”. Beginnende ouders of verzorgenden vragen zich het in het begin wel eens af: hoe verschoon je een luier? Als je weet hoe je dit het handigste kunt aanpakken, gaat je dit steeds beter af. In dit artikel vertellen we hoe je dit het beste kunt doen.

Het verschonen van een luier begint met een goede voorbereiding. Deze voorbereiding bestaat uit het bij elkaar pakken van de spullen die je nodig hebt en dit binnen handbereik klaar leggen. Een kindje is vaak onberekenbaar in het maken van de bewegingen en je wilt vanzelfsprekend voorkomen dat het kindje van bijvoorbeeld de commode valt als je even wegloopt om spullen te pakken.

Het verschonen van een luier in eenvoudige stappen

Als de baby voor je ligt, kun je de luier losmaken en openklappen. Hierbij kun je de voorkant van de luier onder de baby vouwen. Dit bied je alle mogelijkheden om de viezigheid weg te vegen met behulp van babydoekjes. Als alles schoon is kun je met één hand de twee enkeltjes van de baby vastpakken en omhoog tillen. Als je een vinger tussen de enkeltjes doet, zul je de baby niet bezeren. Op deze manier kun je de luier makkelijk pakken en weggooien in een afsluitbare emmer die je als het goed is binnen handbereik hebt. Het vervelendste werk is achter de rug.

Nu je het kindje toch “in de lucht” hebt, heb je voldoende ruimte om de schone luier onder de baby te schuiven. Het deel waar de plakstrip op zit moet onder het kindje komen, met de afbeeldingen naar voren. De luier moet tot op de middel van het kindje komen. Nu kun je de enkels van het baby’tje weer neerleggen en de voorkant van de luier voor het buikje vouwen. Nu kun je de plak strips vastmaken.

Om zeker te weten dat de luier comfortabel zit, moet je één vinger tussen het buikje en de luier passen en de randjes bij de beentjes naar buiten staan. Als dit goed gedaan is, kunnen de kleertjes aan en heb je deze taak volbracht.

Hoe verschoon je luiers? Zie het hier:


Top Luier aanbiedingen


Gerelateerde pagina's