Geüpdatet: 17 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe vaak moet je je haar wassen?

20 September 2022

Het is een vraag die we ons allemaal wel eens gesteld hebben: hoe vaak moet je je haar wassen? Het antwoord hangt natuurlijk af van een aantal factoren, waaronder je haartype, je levensstijl en de producten die je gebruikt. Lees verder voor een overzicht van alles wat je moet weten over het wassen van je haar.

Als je vet haar hebt...

Je zou in de verleiding kunnen komen om je haar elke dag te wassen in een poging de vettigheid onder controle te houden. Maar te veel wassen kan het juist erger maken doordat het de natuurlijke oliën wegneemt die je hoofdhuid gezond houden. Ga uit van twee of drie keer per week en gebruik een zuiverende shampoo om ophopingen te verwijderen zonder je haar uit te drogen.

Als je droog haar hebt...

Droog haar heeft baat bij minder vaak wassen, omdat shampoo de natuurlijke oliën kan wegnemen. Een of twee keer per week zou voldoende moeten zijn, met een vochtinbrengende shampoo en conditioner om je haar gehydrateerd te houden. Als je hoofdhuid ook droog is, probeer dan een reinigende conditioner te gebruiken in plaats van shampoo.

Als je krullend haar hebt...

Krullend haar is notoir moeilijk te beheren, maar het goede nieuws is dat het niet zo vaak gewassen hoeft te worden als andere soorten. Sterker nog, te vaak wassen kan de natuurlijke oliën wegnemen die krullen gedefinieerd en veerkrachtig houden. Twee of drie keer per week is voldoende, met een zachte sulfaatvrije shampoo en daarna een rijke conditioner.


Gerelateerde pagina's