Geüpdatet: 3 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe scheermesjes schoonmaken?

05 Maart 2021

Scheermesjes schoonmaken

Wanneer je je scheert, is er allerlei ‘viezigheid’ die achterblijft in het scheermesje. Het is om deze reden van belang om je scheermesje goed schoon te houden. En daarom niet alleen: als je je scheermesje goed schoonhoudt, verleng je de levensduur, waardoor je minder snel een nieuwe hoeft aan te schaffen. Dat is prettig voor je portemonnee én het milieu. Maar hoe maak je je scheermesje eigenlijk schoon?

De eerste stap: warm water

Ten eerste is het van belang dat je na het gebruik van je scheermesje deze afspoelt onder de kraan. Dit kun je het beste met warm water doen zodat hetgeen dat er achtergebleven is in het scheermesje gemakkelijker loskomt. Zorg dat het water het scheermesje overal raakt. Dit doe je door het scheermesje tijdens het afspoelen rond te draaien.

De tweede stap: de scheerkwast

Als het scheermesje nu nog niet volledig schoon is, kun je de schoonmaakbeurt vervolgen met een scheerkwast. Hiermee moet je verticaal over het scheermesje strijken. Heb je nog geen scheerkwast in huis? Een scheerkwast kun je kopen bij vrijwel alle supermarkten en drogisterijen.

De derde stap: lekker laten drogen

Het is belangrijk om het scheermesje goed te laten drogen. Dit doe je door het scheermesje op een plek in huis te leggen waar de ruimte goed wordt geventileerd. Als je dat niet doet loop je het risico dat het scheermesje gaat roesten. Ook kun je het scheermesje even föhnen zodat deze sneller droogt als je een huis hebt dat niet zo goed wordt geventileerd. In de zomer, wanneer de zon wat feller schijnt, kun je het scheermesje natuurlijk ook even buiten leggen. In dat geval doet het zonlicht lekker het werk!

Een flinke schoonmaakbeurt

Als je echt voor een goede schoonmaakbeurt wilt gaan, kun je er ook voor kiezen om je scheermesje te ontsmetten. Dit doe je door een kommetje te vullen met ontsmettingsalcohol. Vervolgens laat je het scheermesje hier een tijdje in liggen, 5 minuten is voldoende. Je kunt het hele scheermes hierin onderdompelen. Een andere manier om je scheermesje schoon te maken is door een mengsel te maken van natuurazijn en water. Je hebt hiervoor 9 delen water nodig en 1 deel natuurazijn. Vervolgens pas je hetzelfde stappenplan toe als in het geval van de ontsmettingsalcohol. Zorg er wel voor dat je nooit per ongeluk schoonmaakazijn in plaats van natuurazijn gebruikt. Schoonmaakazijn is veel heftiger, ofwel agressiever, dan natuurazijn. Hierdoor kan het de zink in je scheermesje aantasten. En dat is natuurlijk zonde, want met dit hele stappenplan was je net zo goed op weg om je scheermesjes van een langere levensduur te voorzien.

Een frisse scheerbeurt

Als je bovenstaand stappenplan toepast ben je een heel eind. Op deze manier weet je zeker dat alle bacteriën geen schijn van kans meer maken op jouw scheermesje zodat je de volgende scheerbeurt weer met een fris scheermesje kunt beginnen. Uiteraard is het daarnaast van belang je scheermesje met regelmaat te vervangen.

Beste scheermesjes aanbiedingen


Gerelateerde pagina's