Geüpdatet: 25 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak je je headset schoon

21 Juli 2022

Headsets kunnen moeilijk schoon te houden zijn, vooral als je lang haar hebt. Hier zijn een paar tips over hoe je je koptelefoon kunt schoonmaken:

Verwijder eerst alle afneembare delen van de koptelefoon, zoals oorkussens of hoofdbanden. Deze kun je apart wassen in een warm sopje. Spoel ze goed af en laat ze volledig aan de lucht drogen voor je ze weer aan het koptelefoon bevestigt.

Gebruik vervolgens een zachte, met warm water en milde zeep bevochtigde doek om de rest van het toestel schoon te vegen. Vermijd dat er water in de oorschelpen of op de elektronische onderdelen van de koptelefoon komt. Als je de hele koptelefoon hebt schoongeveegd, gebruik je een droge doek om achtergebleven vocht te verwijderen. Laat de koptelefoon volledig aan de lucht drogen voor je hem weer gebruikt.

Als je koptelefoon erg vuil of bevuild is, kun je proberen een oplossing van witte azijn te gebruiken (meng gelijke delen witte azijn en water in een spuitfles). Spuit deze oplossing op de getroffen plekken en laat het een paar minuten zitten voor je het met een schone doek wegveegt. Het kan zijn dat je dit proces een paar keer moet herhalen voor hardnekkige vlekken.
Vermijd het gebruik van agressieve chemicali?n of reinigingsmiddelen op je koptelefoon, want die kunnen hem beschadigen. Als je koptelefoon na het proberen van deze tips nog steeds niet goed schoon wordt, moet je hem misschien vervangen.


Gerelateerde pagina's