Geüpdatet: 22 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak je glutenvrij BBQ eten

21 Juli 2022

Glutenvrij BBQ eten kan net zo lekker zijn als gewoon BBQ eten! Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je glutenvrije BBQ maakt, zoals welke vleessoort je gebruikt en welke saus je vermijdt.

Wat vlees betreft kun je elk soort vlees gebruiken om te BBQ-en - zorg er alleen voor dat het goed gaar is. Als je gemalen rundvlees gebruikt, zorg er dan voor dat het goed doorbakken is; anders is het misschien niet veilig voor mensen met coeliakie of een glutenintolerantie. Kip en varkensvlees zijn ook goede opties om te grillen. Zolang het vlees door en door gaar is, zou het veilig moeten zijn voor mensen met een glutenovergevoeligheid.

Wat sauzen betreft, wordt het wat lastiger. De meeste in de handel verkrijgbare BBQ sauzen bevatten tarwemeel of andere ingrediënten die gluten bevatten. Er zijn echter enkele merken die glutenvrije sauzen maken - kijk alleen goed op het etiket voordat je ze koopt. Je kunt ook thuis je eigen saus maken met ingrediënten als tomatenpuree, azijn, honing, en kruiden. Zorg er alleen voor dat alle ingrediënten die je gebruikt 100% glutenvrij zijn.


Gerelateerde pagina's