Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak je een koffiezetapparaat schoon

21 Juli 2022

Koffiezetapparaten zijn een van de meest gebruikte apparaten in veel huizen en kantoren. Na verloop van tijd kunnen ze vlekkerig worden en vol kalkaanslag zitten van het water dat gebruikt wordt om koffie te zetten. Het is belangrijk je koffiezetapparaat regelmatig schoon te maken om deze vlekken en afzettingen te verwijderen, en ook eventuele opgehoopte oli?n van de koffiebonen zelf. Er zijn een paar verschillende manieren om een koffiezetapparaat schoon te maken, afhankelijk van hoeveel tijd en moeite je er in wilt steken.

Methode 1: schoonmaken met azijn

Een van de gemakkelijkste manieren om een koffiezetapparaat schoon te maken is door azijn te gebruiken. Azijn is een natuurlijk ontsmettingsmiddel dat oli?n kan afbreken en kalkafzettingen kan oplossen. Voor deze methode heb je nodig:

- 1 kop (240 ml) witte azijn
- 1 kopje (240 ml) water
- Een schone doek of spons
- Een trechter (optioneel)

Om je koffiezetapparaat met azijn schoon te maken:

Giet gelijke delen azijn en water in het reservoir. Als je koffiezetapparaat een filtermandje heeft, verwijder je het en laat je het 15 minuten in een kom azijnwater weken.

Laat een brouwcyclus lopen zonder koffiedik toe te voegen. Laat het mengsel nog 15 minuten in de pot zitten nadat de cyclus klaar is met brouwen.

Gooi de azijnoplossing weg en spoel de pot een paar keer met vers water uit. Veeg alle oppervlakken van de machine schoon met een vochtige doek of spons.

 

Als je koffiezetapparaat nog steeds hardnekkige vlekken heeft, vul dan het reservoir met vers water en voeg 1/4 kopje (60 ml) zuiveringszout toe. Voer nog een brouwcyclus uit en laat 30 minuten zitten voordat je de oplossing weggooit en de pot uitspoelt.

 

Methode 2: schoonmaken met zuiveringszout

Baking soda is een ander effectief schoonmaakmiddel dat je alleen kunt gebruiken of in combinatie met andere ingredi?nten zoals azijn.

Je hebt nodig: - 1/4 kopje (60 ml) zuiveringszout - 1 kopje (240 ml) water - Een schone doek of spons - Een trechter (optioneel)

Om je koffiezetapparaat schoon te maken met zuiveringszout: Vul het reservoir met vers water en voeg zuiveringszout toe. Als je machine een filtermandje heeft, verwijder je het en laat je het 15 minuten in een kom met zuiveringszoutwater weken.


Gerelateerde pagina's