Geüpdatet: 18 Juni 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe maak je de perfecte BBQ kip

11 Juli 2022

Niets zegt zomer als BBQ kip recht van de grill. Maar met zoveel verschillende recepten en methoden die er zijn, kan het moeilijk zijn om te weten hoe je de perfecte BBQ kip maakt. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

- Begin met een kip van goede kwaliteit. Zoek kippen die zonder antibiotica zijn grootgebracht en toegang hebben tot de buitenlucht.
- Marineer je kip een nacht in een mengsel van je favoriete kruiden en specerijen. Dit helpt smaak toe te voegen en de kip vochtig te houden.
- Als je een gas- of houtskoolgrill gebruikt, zorg er dan voor dat je hem voorverwarmt voor je de kip bakt. Voor gasgrills verwarm je een kant van het rooster op hoog vuur en laat je de andere kant op laag staan. Voor houtskoolgrills wacht je tot de kolen witheet zijn voor je er voedsel aan toevoegt.
- Wanneer je klaar bent om te bakken, olie je zowel je grillroosters als de kippenborsten in. Dit helpt plakken te voorkomen en zorgt voor een gelijkmatige garing.
- Gaar niet te gaar! Kip is door en door gaar als ze een inwendige temperatuur van 165 graden Fahrenheit heeft bereikt. Gebruik een vleesthermometer om de gaarheid te controleren.

Als je deze tips volgt, zou je elke keer perfecte BBQ-kip moeten kunnen maken!

Bekijk hier hoe je een perfect BBQ kip aan het spit rijgt


Gerelateerde pagina's