Geüpdatet: 22 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe lang kan ik scheermesjes gebruiken?

17 December 2020

Kleine moeite, gelukkige huid

Om goed voor je huid te zorgen, is het van belang dat je je scheermesje met enige regelmaat vervangt. Een bot scheermesje kan namelijk voor problemen zorgen die niet erg fijn zijn, waardoor je maar beter op tijd ervoor kunt zorgen dat je met een nieuw scheermesje aan de slag gaat. Als het mesje bot is kan dit namelijk zorgen voor huidirritatie en uiteindelijk huidinfecties. Maar wanneer is het eigenlijk tijd om je mesje te vervangen?

Een week als standaard

Uiteraard verschilt het per persoon wanneer je je scheermesje dient te vervangen. Zodra je merkt dat het scheren met het mesje een trekkerig gevoel veroorzaakt, is het al tijd het mesje te vervangen. Dit gevoel wordt veroorzaakt doordat het mesje bot is, waardoor er aan de haren wordt getrokken in plaats van ze door te snijden. Wanneer je één scheermesje per week hanteert, zit je over het algemeen waarschijnlijk goed.

Scheermesjes en het scheerapparaat

Daarnaast zijn er een aantal factoren die invloed hebben op het verouderen van het mesje. De eerste factor die hierop van invloed is vanzelfsprekend hoe vaak je het scheermesje gebruikt. Als je het scheermes niet iedere dag gebruikt, heeft dit uiteraard een positieve invloed op hoe lang je het mesje kunt gebruiken. Daarnaast is het ook het overwegen waard om een scheerapparaat te kopen. Dit is een wat grotere investering, maar kan het op de lange termijn wel waard zijn. Op deze manier kun je de scheermesjes en het scheerapparaat ook afwisselen.

Vervangen voor het einde in zicht is

Ook is het een optie om je scheermesjes te vervangen voordat ze bot geraken. In principe is dit alleen nodig als je last hebt van een heel gevoelige huid of snel wondjes krijgt. Als dit niet het geval is, is het niet nodig om je scheermesje te vervangen voor het botte mes in zicht is.

Zelf de levensduur verlengen

Natuurlijk heb je ook invloed op hoe snel het scheermesje veroudert. Hier kun je het een en ander tegen doen. Wat je in ieder geval niet moet doen, is met je scheermesje na gebruik tegen de rand van de wastafel tikken om het overtollige water te laten verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat je de kwetsbare onderdelen van het scheermesje kunt beschadigen. Daarnaast is het ook geen goed idee om het scheermesje met een handdoek af te drogen. Hierdoor raakt het beschermende laagje van het scheermesje beschadigd en glijdt deze veel minder fijn over je huid. Wat wel juist kan zijn om te doen om de levensduur van je scheermesje te verlengen, is je scheermesje verwennen met olie. Dit kan met verschillende soorten oliën. Daarnaast is het van belang om ervoor te zorgen dat je scheermesje na het scheren weer goed droog wordt. Dit doe je door door je scheermesje na gebruik uit te schudden en niet op een vochtige plek achter te laten.

{{id=1237,'Beste scheermesjes aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's