Geüpdatet: 6 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe kook je een veganistisch kerstdiner

03 November 2022

Een veganistisch kerstdiner is een geweldige manier om te genieten van alle smaken van het seizoen zonder dierlijke producten. Hier is een gids om je te helpen een heerlijk en feestelijk veganistisch kerstfeest te maken.

Begin met een pronkstuk zoals een geroosterde groente terrine of tofu wellington. Probeer voor iets lichters een eenvoudige salade met seizoensgroenten, geroosterde noten en gedroogd fruit.

Bijgerechten zijn een belangrijk onderdeel van elk kerstdiner en er zijn tal van heerlijke veganistische opties om uit te kiezen: geroosterde krieltjes, romige aardappelpuree, gestoofde spruitjes of met honing geglaceerde worteltjes. Serveer je bijgerechten met wat zelfgemaakte cranberrysaus of jus voor extra smaak.

Geen kerstdiner is compleet zonder dessert! Hoewel traditionele desserts zoals taart en pudding moeilijk veganistisch te maken zijn, zijn er toch genoeg verrukkelijke opties beschikbaar. Probeer eens een chocoladetruffeltaart te maken, peperkoekkoekjes of een fruitsalade met mintkleurige cashewcrème.

Wat je ook kiest om te serveren, je veganistische kerstdiner zal zeker bij iedereen in de smaak vallen!


Gerelateerde pagina's