Geüpdatet: 20 Mei 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kies je een tablet die bij je past?

15 December 2020

Een paar vragen stellen

Als je besluit om een tablet te gaan kopen, zijn er ontzettend veel verschillende opties op de markt. Om deze reden is het goed om jezelf een paar vragen te stellen. Op deze manier weet je goed wat bij je past en kun jij straks op een tevreden wijze aan de slag met je nieuwe aanwinst.

Het formaat en gebruik van de tablet

Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen welk formaat tablet bij je past. Dat hangt er vanaf waar je de tablet voor wilt gebruiken. Wil je de tablet vooral thuis gebruiken, dan is het bijvoorbeeld gemakkelijker om een wat groter formaat tablet aan te schaffen, maar als je veel onderweg bent is het fijn als de tablet wat kleiner is zodat hij niet veel ruimte inneemt en je er overal mee aan de slag kunt. Ook zijn er verschillende tablets voor verschillende doeleinden. Zo zijn er tablets waar het kleurbereik heel hoog is en de processor fantastisch, wat fijn kan zijn als je van gamen houdt. Ook zijn er tablets met een groot opslaggeheugen, wat bijvoorbeeld prettig is als je hem veel voor je werk gebruikt. Zoek dus goed uit welke tablet waarvoor bedoeld is aan de hand waarvoor jij hem wilt gebruiken.

Het besturingssysteem van de tablet

Het besturingsysteem van de tablet is heel bepalend voor hoe gemakkelijk jij er straks mee aan de slag kunt. De 3 besturingssystemen die het meest voorkomen onder de tablets, zijn IOS, Windows en Android. Het is voor iedereen anders welk besturingssysteem het fijnst is. Zo is IOS erg makkelijk te hanteren, maar ook behoorlijk gesloten. Hierdoor zijn je gegevens in principe veiliger, maar doordat het zo gesloten is, is er ook als gebruiker minder mogelijk. Bij het besturingssysteem van Android is er daarentegen meer mogelijk voor de gebruiker, maar het is wel minder goed beveiligd. In het geval van Windows is het besturingssysteem voor zowel op de computer als de tablet. Hierdoor kun je er ook (zwaardere) computerprogramma’s opzetten. Welk besturingssysteem bij jou past, is dus echt persoonlijk. Uiteraard zijn er wat betreft de besturingssystemen nog meer voor- en nadelen die belangrijk voor je kunnen zijn. Om erachter te komen wat er bij je past is het dus zaak deze voor- en nadelen goed te onderzoeken.

Je te besteden budget

Doordat er zoveel verschillende tablets op de markt zijn, worden ze ook in veel verschillende prijsklassen verkocht. Zo kun je een goedkope tablet al voor 50 euro kopen, maar dit is natuurlijk geen topkwaliteit. Het is niet per se nodig om de beste tablet te kopen als je hem voor licht werk zoals het versturen van mails wilt gebruiken, maar wel belangrijk om in gedachte te houden dat goedkoop soms ook duurkoop is, dus dat je voor een prettig gebruik soms beter wat meer uit kunt geven. In ieder geval is het heel belangrijk om te bedenken waar je de tablet voor gaat gebruiken, zodat je aan de hand daarvan een tablet uit kunt kiezen die bij je past.

{{id=1036,'Tablet aanbiedingen'}}


Gerelateerde pagina's