Geüpdatet: 22 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kies je een elektrische tandenborstel?

29 Oktober 2021

Een elektrische tandenborstel: gemakkelijk en effectief

Als je besluit om een elektrische tandenborstel aan te schaffen is dat een goede zaak. Met een elektrische tandenborstel zorg je er namelijk voor dat je je tanden veel gemakkelijker en effectiever schoonmaakt dan wanneer je je tanden met een handtandenborstel poetst. Maar hoe maak je de juiste keuze voor een elektrische tandenborstel die bij jou past?

Roterende en sonische tandenborstels

Ten eerste is er de keuze tussen een roterende en sonische tandenborstel. Roterende tandenborstels hebben een ronde vorm. Daarnaast draaien ze rond met een hele hoge snelheid. Bij roterende tandenborstels is het van belang dat je iedere tand individueel poetst door de tandenborstel los op iedere tand te plaatsen. In het geval van een sonische tandenborstel is de vorm wat rechter of ovaal. Deze tandenborstel lijkt qua vorm veel op een handtandenborstel. Ook de beweging die de tandenborstel maakt lijkt het meest op de beweging die je zelf met je hand zou maken wanneer je met een handtandenborstel je tanden poetst. Als je het dus prettig vind om het gevoel te hebben alsof je met de hand je tanden poetst, maar niet zelf het werk wilt doen is dit de juiste tandenborstel. Daarnaast geraken je tanden bij zowel een roterende als een sonische tandenborstel natuurlijk veel schoner dan wanneer je dit met de hand zou doen.

Verschillende wensen, verschillende poetsstanden

Daarnaast zijn er tandenborstels met verschillende poetsstanden. Bij iedereen past een ander soort tandenborstel, afhankelijk van jouw soort gebit en wensen. Ten eerste is er de tandenborstel met de standaard poetsstand. Deze is, de naam zegt het al, het meest standaard. Deze borstel is vergelijkbaar met een handtandenborstel, behalve dat de elektrische tandenborstel het werk voor je doet. Daarnaast is er de tandenborstel met de stand voor wittere tanden: deze tandenborstel zorgt ervoor dat er eventuele verkleuringen die bijvoorbeeld zijn ontstaan door het drinken van koffie of wijn verdwijnen of lichter worden.

De tandenborstel met de stand voor gevoelige tanden doet het rustig aan: deze tandenborstel zorgt ervoor dat je tanden wel mooi schoon worden en tandplak verwijderd wordt, maar met de zachte hand. Wel zo prettig als je last hebt van gevoelig tandvlees of gevoelige tanden. Als vierde optie is er de tegenovergestelde optie, namelijk de intense reiniging. Deze stand gaat grondig te werk voor een heel schoon gebit. Deze stand kan bij je passen als je last hebt van veel tandplak en je tandvlees wel tegen een stootje kan. Dan is er ook nog de massagestand. Op een masserende wijze zorgt deze stond ervoor dat het tandvlees wordt gemasseerd. Dit voelt prettig aan en zorgt ervoor dat eventueel ontstoken tandvlees op zachte maar grondige wijze kan helen. De laatste stand vertegenwoordigt de tong. Je tong is een bron van bacteriƫn waardoor het prettig is om die ook bij te houden. Met deze stand zorg je dus voor een schone tong, wat bijvoorbeeld wel zo prettig is na een avondje flink wat knoflook te hebben gegeten. Welke tandenborstel past er bij jou?

Top 15 elektrische tandenborstelaanbiedingen

Bekijk hier de kooptips voor je nieuwe elektrische tandenborstel


Gerelateerde pagina's