Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kies je de juiste loungeset voor jouw buitenruimte

09 Mei 2023

Introductie

In de zomermaanden is er niets fijner dan heerlijk ontspannen in je eigen buitenruimte. Een comfortabele loungeset is dan ook onmisbaar om optimaal te kunnen genieten van je tuin, terras of balkon. Maar hoe kies je nu de perfecte loungeset voor jouw buitenruimte? In deze blog lees je alles over de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het kopen van een loungeset: afmetingen, stijl, comfort en weerbestendigheid.

Afmetingen

Het kiezen van de juiste afmetingen voor je loungeset is essentieel. Je wilt immers een set die perfect past in jouw buitenruimte en voldoende plaats biedt voor jou en je gasten. Begin daarom met het opmeten van je tuin, terras of balkon. Bepaal vervolgens hoeveel zitplekken je minimaal nodig hebt. Denk hierbij aan het aantal gezinsleden en hoe vaak je gasten ontvangt.

De meeste loungesets bestaan uit een combinatie van een bank, stoelen en een tafel. Afhankelijk van de beschikbare ruimte, kun je kiezen voor een compacte loungeset met een tweezitsbank en twee stoelen, of een grotere set met een drie- of vierzitsbank en meerdere stoelen. Let er hierbij op dat je voldoende loopruimte overhoudt rondom de set.

Stijl

Naast de afmetingen speelt de stijl van de loungeset een belangrijke rol. Je wilt immers een set die past bij jouw smaak en de uitstraling van je buitenruimte. Er zijn talloze stijlen loungesets verkrijgbaar, van klassiek tot modern en van landelijk tot industrieel. Om de juiste stijl te kiezen, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

- Wat is de algemene stijl van mijn tuin of buitenruimte? Denk hierbij aan de bestrating, beplanting en andere tuinmeubelen die je al hebt.
- Wat is mijn persoonlijke smaak? Houd je van strakke lijnen en moderne materialen, of juist van natuurlijke materialen en een warme uitstraling?
- Kan ik de stijl van de loungeset combineren met mijn huidige tuinmeubelen en accessoires, of wil ik een geheel nieuwe look creëren?

Comfort

Een loungeset moet uiteraard comfortabel zijn, zodat je er urenlang heerlijk op kunt relaxen. Let daarom goed op de volgende aspecten bij het kiezen van een comfortabele loungeset:

- Zithoogte en -diepte: Zorg voor een goede zithoogte en -diepte, zodat je prettig en ontspannen kunt zitten. Dit is vooral belangrijk als je langere tijd op de set wilt doorbrengen of er ook op wilt kunnen dineren.
- Kussens: Kies voor loungesets met dikke, comfortabele kussens. Let daarbij op de vulling van de kussens; een vulling van bijvoorbeeld sneldrogend schuim is ideaal voor buiten.
- Materiaal: Het materiaal van de loungeset speelt eveneens een rol in het comfort. Zo zitten sommige mensen liever op een houten bank met kussens, terwijl anderen de voorkeur geven aan een set van gevlochten wicker of aluminium met textilene.

Weerbestendigheid

In Nederland hebben we te maken met wisselvallig weer: van zon en hitte tot regen en wind. Het is daarom belangrijk dat je loungeset bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Let bij het kiezen van een weerbestendige loungeset op de volgende punten:

- Materiaal: Kies voor materialen die geschikt zijn voor buiten, zoals aluminium, teakhout, wicker of kunststof. Deze materialen zijn bestand tegen vocht, UV-straling en temperatuurschommelingen.
- Behandeling: Houten loungesets dienen voorzien te zijn van een goede beschermende behandeling, zoals een olie of beits. Dit voorkomt vergrijzing en verlengt de levensduur van het hout.
- Bescherming: Om je loungeset te beschermen tegen regen en vuil, kun je een beschermhoes aanschaffen. Deze hoes trek je eenvoudig over de set heen als je deze niet gebruikt. Houd er rekening mee dat het verstandig is om de kussens bij langdurige regen alsnog binnen op te bergen.

Conclusie

Het kiezen van de juiste loungeset voor jouw buitenruimte draait om het vinden van de perfecte balans tussen afmetingen, stijl, comfort en weerbestendigheid. Meet je buitenruimte goed op, bepaal je favoriete stijl en let op het comfort en de weerbestendigheid van de set. Op die manier ben je verzekerd van een prachtige loungeset waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Bekijk hier meer over lounge sets: 

 


Gerelateerde pagina's