Geüpdatet: 30 Januari 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe kies je de juiste campingstoel?

04 December 2018

Zou het niet heerlijk zijn als je je luie stoel ook mee zou kunnen nemen naar de camping? Als je van een uitdaging houdt is het zeker het proberen waard, maar je kunt natuurlijk ook een fijne campingstoel aanschaffen. De vraag is echter hoe je de juiste campingstoel kiest? Eentje waar je net zo lekker in zit als je luie stoel. Door de vele soorten, maten en modellen kan het echter nog wel eens gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je dan ook niet precies weet waar je op moet letten, kan het aanschaffen van de juiste campingstoel best een lastige opgave zijn. Hoogste tijd dus om wat tips en informatie op een rijtje te zetten en dat doen we door middel van onderstaande blog. Ga dus lekker in je luie stoel zitten en lees gauw verder!

Verschillende campingstoelen

Zoals gezegd zijn er campingstoelen in verschillende soorten, maten, kleuren en modellen. De ene is de andere niet. Het eerste waar je dus over na zult moeten denken, is waar je de stoel voor gaat gebruiken. Ga je een paar weken backpacken met de tent dan is het handig dat je je stoeltje aan je backpack kunt hangen. De stoel moet dan niet te zwaar zijn want dan sleep je je een breuk onderweg. Ook als je een weekendje naar een festival gaat kom je niet met je hele tuinset aanslepen. De stoel moet licht, inklapbaar en makkelijk mee te nemen zijn.

Heel anders is het als je de hele zomer op de camping staat. Dan is het fijn als je een stevige stoel hebt waar je lekker op kunt zitten en die eventueel ook nog wat verstelbaar is en misschien wel een voetensteun heeft. Vaak ga je ook met de auto naar je bestemming dus heb je sowieso al meer ruimte om een behoorlijke stoel mee te nemen. Deze eerste keuze is dus al iets om goed over na te denken.

De maximale belasting van de campingstoel

Het klinkt misschien een beetje gek, maar hou goed rekening met het maximale gewicht dat je uitgekozen stoel kan dragen. Niets is zo vervelend als een campingstoel waar je de eerste avond van je vakantie al door heen zakt. Stel dat je zes weken hebt geboekt heb je nog een lange weg te gaan en kun je op zoek naar een winkel die campingstoelen verkoopt. Op dat soort grappen zit je tijdens je vakantie gewoon niet te wachten.

De gemiddelde stoel voor volwassenen heeft een maximale belasting van 120 of 140 kg, maar ook boven de 140 kg is er nog voldoende keuze. Het is dus geen probleem om de juiste kampeerstoel te vinden, ook als je wat forser bent. Voor kinderstoelen is het draaggewicht vaak zo’n 50 kg. Kijk bij aanschaf dus goed op de beschrijving zo voorkom je vervelende verassingen tijdens je vakantie.

Hoogte, diepte, lengte

Lekker zitten wil je natuurlijk niet alleen thuis maar ook op de camping. De volgende punten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste campingstoel zijn de hoogte, diepte en de (rug) lengte. Dit heeft vooral te maken met de lengte van je benen. Wanneer je lange benen hebt, heb je een diepere en hogere zitting nodig dan wanneer je wat kortere benen hebt. Anders zou je opgevouwen in de stoel zitten. Ook de rug lengte van de stoel moet afgesteld zijn aan jouw postuur. Ben je namelijk vrij lang en koop je een stoel met een korte rugleuning, dan zul je continue de stang van de bovenkant van het frame in je rug voelen prikken. Dat is vast niet heel comfortabel, zeker niet als je er een aantal weken op moet zitten. Hou wel ook rekening met de hoogte van je tafel, je wilt natuurlijk wel in je lekkere stoel blijven zitten tijdens het eten. Daarnaast is het altijd belangrijk dat je goed met je voeten bij de grond kan.

Materiaal van de juiste campingstoel

Ook het materiaal waar de campingstoel van gemaakt is, speelt een rol in je zoektocht naar de juiste campingstoel. Ben je op zoek naar een campingstoel die bestand is tegen allerlei weertypen, dan kies je waarschijnlijk voor een ander materiaal dan wanneer je een stoel zoekt die je alleen in de voortent of onder de luifel laat staat. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende materialen.

Gepolsterd polyester

Gepolsterd polyester is niet weerbestendig. Dit materiaal is vooral geschikt voor in je voortent, onder de luifel of in droge gebieden, waar je niet bang hoeft te zijn voor een onverwachte stortbui. Mocht de stoel namelijk wél nat worden, heb je kans dat je een aantal dagen met een natte broek zit als je op je stoel gaat zitten. Gepolsterd polyester is echter wel lekker zacht en zorgt voor een hoog zit comfort.

Textileen

Heb je geen zin om je stoel elke avond binnen te halen? Dan kun je het beste voor textileen kiezen. Textileen is weerbestendig en kan dus in principe het hele jaar buiten staan zonder dat dit schadelijk is voor de stoel. Het doek bestaat uit allemaal kleine gaatjes waardoor de stoel de vorm van jouw lichaam aanneemt en lucht doorlaat. Daardoor zit je niet zo snel te zweten op je stoel.

Gepolsterd textileen

Eigenlijk zijn de eigenschappen van dit doek hetzelfde als bij textileen: een weerbestendige, ademende stof die gemakkelijk af te nemen is. Het enige verschil is dat doordat het doek gepolsterd is, er een soort vulling in de stoel zit waardoor de stof wat dikker en comfortabeler aanvoelt.

Gemixt materiaal

Er zijn ook een aantal stoelen die een mix van deze stoffen in de bekleding hebben: textileen bovenop, een ademende vulling en zacht gepolsterd polyester. Dit gemixte materiaal is weerbestendig en ademend.

Stoel met verschillende standen en extra’s

Het voordeel van een goede campingstoel is dat deze verstelbaar is in vaak wel acht standen. Als je wilt eten of een boek lezen, ga je rechtop zitten en als je toe bent aan een dutje na een heerlijke maaltijd, dan ga je lekker achterover met je stoel. De luxere uitvoeringen hebben dan vaak ook nog eens een verstelbare hoofdsteun, en een voetensteun. Zo maak je van je campingstoel een heerlijke luie stoel. Bijna net als thuis!

Je ziet het, er zijn erg veel keuzes te maken bij het kiezen van de juiste campingstoel, maar dan heb je ook wel wat…..

Bekijk hier een filmpje over campingstoelen


Top Campingstoel aanbiedingen


Top Campingtafel aanbiedingen


Gerelateerde pagina's