Geüpdatet: 5 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kies je de juiste babyfles voor je kindje

23 Maart 2023

Als kersverse ouder komt er een heleboel op je af. Eén van de vele keuzes die je moet maken, is welke babyfles je gaat gebruiken voor je kindje. Dit lijkt misschien een simpele keuze, maar er zijn veel verschillende soorten flessen, materialen, spenen en vormen beschikbaar. In deze blog helpen we je op weg om de juiste babyfles voor jou en je kindje te kiezen. We bespreken de verschillende soorten flessen, materialen, spenen, anti-koliek systemen, vormen, grootte en hygiëne.

Soorten flessen

Er zijn veel verschillende soorten babyflessen beschikbaar op de markt. De keuze voor een bepaald type fles hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de behoeften van je kindje. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende soorten flessen:

1. Standaardflessen: Dit zijn de meest voorkomende en eenvoudige babyflessen. Ze hebben een eenvoudige vorm en zijn geschikt voor de meeste baby's.

2. Brede flessen: Deze flessen hebben een brede hals en zijn geschikt voor baby's die borstvoeding krijgen of een combinatie van fles- en borstvoeding. De brede fles maakt het voor je kindje makkelijker om de overgang tussen borst en fles te maken.

3. Anti-koliekflessen: Deze flessen hebben een ingebouwd ventielsysteem dat lucht uit de fles laat ontsnappen. Hierdoor krijgt je baby minder lucht binnen tijdens het voeden, wat de kans op krampjes en ongemak vermindert.

Materialen

Babyflessen zijn gemaakt van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn glas en plastic:

1. Glazen flessen: Glazen flessen zijn duurzaam, hygiënisch en vrij van chemicaliën. Ze zijn echter wel zwaarder en kunnen breken als ze vallen. Glazen flessen kunnen ook iets duurder zijn in de aanschaf.

2. Plastic flessen: Plastic flessen zijn lichtgewicht, goedkoper en minder breekbaar. Ze zijn echter niet zo duurzaam als glazen flessen en kunnen na verloop van tijd krassen en verkleuren. Als je kiest voor een plastic fles, zorg er dan voor dat deze BPA-vrij is.

Speen

De speen is een belangrijk onderdeel van de babyfles, aangezien dit het deel is waar je kindje uit drinkt. Er zijn verschillende soorten spenen beschikbaar:

1. Latex spenen: Latex spenen zijn zacht en flexibel, maar kunnen sneller verslijten dan siliconen spenen. Sommige baby's zijn allergisch voor latex, dus houd hier rekening mee als je kindje een allergische reactie vertoont.

2. Siliconen spenen: Siliconen spenen zijn steviger en duurzamer dan latex spenen. Ze zijn ook hypoallergeen en geschikt voor baby's met een latexallergie.

3. Vorm van de speen: De vorm van de speen kan variëren tussen rond, plat of anatomisch. Probeer verschillende vormen uit om te zien welke het beste werkt voor jouw kindje.

4. Spenen met verschillende snelheden: Spenen met verschillende snelheden hebben kleine openingen die variëren in grootte. Hierdoor kan je de stroomsnelheid van de melk aanpassen op de behoeften van je kindje.

Anti-koliek

Koliek is een veelvoorkomend probleem bij pasgeboren baby's, wat kan leiden tot ongemak en huilbuien. Anti-koliekflessen zijn speciaal ontworpen om de inname van lucht tijdens het voeden te verminderen, wat de kans op koliek vermindert. Er zijn verschillende anti-koliek systemen beschikbaar, zoals ventielen in de fles of speen. Het is belangrijk om te weten dat niet alle baby's baat hebben bij een anti-koliekfles, dus het kan zijn dat je verschillende flessen moet proberen voordat je de juiste hebt gevonden.

Vorm

De vorm van een babyfles kan invloed hebben op de manier waarop je kindje drinkt en hoe comfortabel het is tijdens het voeden. Er zijn verschillende vormen beschikbaar, zoals rechte flessen, gebogen flessen en hoekige flessen. Probeer verschillende vormen uit om te zien welke het beste werkt voor jou en je kindje.

Grootte

Babyflessen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, variërend van 50 tot 300 ml. Begin met een kleinere fles voor pasgeboren baby's en schakel over naar een grotere fles naarmate je kindje groeit en meer voeding nodig heeft.

Hygiëne

Het is belangrijk om de babyfles en speen goed schoon te houden om de groei van bacteriën te voorkomen. Steriliseer de fles en speen na elk gebruik en zorg ervoor dat je ze goed uitspoelt met warm water en zeep voordat je ze opbergt.

Conclusie

Het kiezen van de juiste babyfles voor je kindje kan een uitdaging zijn, maar met deze tips ben je goed op weg om de perfecte fles te vinden. Probeer verschillende soorten flessen, materialen, spenen, anti-koliek systemen, vormen en formaten uit om te ontdekken wat het beste werkt voor jou en je kindje. Vergeet niet om de hygiëne in acht te nemen en de fles en speen regelmatig te steriliseren om de groei van bacteriën te voorkomen. Veel succes met het vinden van de perfecte babyfles voor jouw kindje!

 

Bekijk hier meer over babyflessen


Gerelateerde pagina's