Geüpdatet: 1 Maart 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe kies je de beste haardroger voor je haartype

21 Juli 2022

Bij het kiezen van een haardroger zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Maar als je je haartype kent, wordt de taak veel gemakkelijker. Bijvoorbeeld, als je fijn of dun haar hebt, wil je een lichtgewicht haardroger met lagere warmte- en luchtstroominstellingen. Heb je daarentegen dik of krullend haar, dan heb je een krachtigere haardroger nodig die hogere warmte- en luchtstroominstellingen aankan. Hier zijn nog enkele andere dingen om rekening mee te houden bij de keuze van een haardroger:

  • De grootte en het gewicht van de haardroger - Als je fijn of dun haar hebt, wil je een lichtgewicht haardroger die gemakkelijk te manoeuvreren is. Heb je dik of krullend haar, dan heb je een haardroger voor zwaarder gebruik nodig die hogere warmte- en luchtstroominstellingen aankan.
  • Het type motor - Sommige haardrogers hebben AC (wisselstroom) motoren, terwijl andere DC (gelijkstroom) motoren hebben. AC motoren zijn meestal krachtiger en gaan langer mee dan DC motoren. Ze zijn echter meestal ook duurder.
  • Het soort verwarmingselement - Er zijn twee belangrijke soorten verwarmingselementen: keramische en toermalijn. Keramische elementen verwarmen gelijkmatig en helpen pluis verminderen. Toermalijn elementen produceren negatieve ionen die helpen vocht in te sluiten en schade door warmtestyling te voorkomen.
  • De functies - Let op functies als meerdere warmte- en snelheidsstanden, een cool shot knop (om je stijl in te stellen), ionische technologie (om pluis tegen te gaan), en een concentrator mondstuk (voor gerichte luchtstroom).


Gerelateerde pagina's