Geüpdatet: 1 Februari 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe jouw hond in een bench te trainen

15 November 2022

Ervan uitgaande dat je een pas geadopteerde hond of puppy hebt, zijn hier tips over hoe je je harige vriend kunt krattrainen!

Het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met krattraining. Honden zijn holle dieren en nemen van nature genoegen met kleine, besloten ruimtes. Een hondenkrat biedt een veilige haven, een eigen ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken als ze rust willen of zich beschermd willen voelen. Kratten helpen ook bij het zindelijk maken van puppy's, omdat de meeste honden hun slaapplaats niet zullen bevuilen.

Hier zijn enkele basisrichtlijnen voor krattraining:

1. Kies het juiste formaat bench. Hij moet net groot genoeg zijn voor je hond om op te staan, zich om te draaien en comfortabel te gaan liggen. Als je een te grote bench neemt, kan je hond de ene kant als badkamer gebruiken en de andere kant als slaapkamer!

2. Plaats de bench in een gebied van het huis waar het gezin tijd doorbrengt, zoals de woonkamer of de keuken. Dit zal je hond het gevoel geven dat hij deel uitmaakt van de roedel en niet geïsoleerd zit in een "hondengevangenis".

3. Leg iets zachts in de bodem van de bench, zoals een handdoek of deken (maar geen kussen!). Dit zal het comfortabeler en uitnodigender maken voor je hond.

4. Begin met je hond zijn gewone maaltijden te geven in de bench met het deurtje open, zodat hij eraan gewend raakt daar te eten zonder zich opgesloten te voelen. Is hij daar eenmaal aan gewend, probeer dan het deurtje te sluiten terwijl hij eet en verhoog geleidelijk de tijd dat je hem binnen gesloten laat voordat je hem er weer uit laat. Als hij begint te blaffen of te janken om naar buiten gelaten te worden, blijf hem dan negeren tot hij stiller wordt; open dan de deur en laat hem rustig naar buiten zonder iets te zeggen of oogcontact te maken (wat geïnterpreteerd kan worden als het belonen van zijn gedrag).

 Hopelijk helpen deze tips je bij het succesvol trainen van je nieuwe pup in een bench!


Gerelateerde pagina's