Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe je je wasdroger kunt onderhouden

21 Juli 2022

Een wasdroger is een huishoudelijk apparaat dat veel mensen dagelijks gebruiken. Hoewel het handig is, kan het ook gevaarlijk zijn als het niet goed onderhouden wordt. Elk jaar zijn er duizenden woningbranden veroorzaakt door wasdrogers, en veel van die branden hadden met eenvoudig onderhoud voorkomen kunnen worden. Hier zijn wat tips over hoe je je wasdroger kunt onderhouden om brand te voorkomen:

  • Schoon de pluizenvanger na elke lading wasgoed. Pluisvorming is de nummer ??n oorzaak van wasdrogerbranden.
  • Reinig de pluizenzeef maandelijks met heet, zeepachtig water.
  • Zuig de omgeving van de droger maandelijks om in de loop der tijd opgehoopt pluis te verwijderen.
  • Vul de droger niet te vol. Kleren moeten vrij kunnen tuimelen om gelijkmatig te drogen.
  • Draai de droger niet langer dan 30 minuten achter elkaar. Als je kleren na 30 minuten nog niet helemaal droog zijn, laat de cyclus dan nog eens 10-15 minuten draaien.
  • Laat je droger om de paar jaar of wanneer nodig door een vakman nakijken. Zo kun je er zeker van zijn dat alle onderdelen goed werken en dat er geen buitensporige pluisophoping in het apparaat ontstaat.

 

 

Wasdrogers kunnen ook een ernstig brandgevaar opleveren als ze niet goed onderhouden worden. Het is dus erg belangrijk om na elke lading wasgoed de pluizenvanger schoon te maken en regelmatig rond de machine te stofzuigen om opeenhoping van pluizen of ander vuil te verwijderen.

 


Gerelateerde pagina's