Geüpdatet: 24 Juli 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe je je haar thuis kunt kleuren

20 September 2022

Als je een paar euro wilt besparen en je haar thuis wilt kleuren, zijn er een paar dingen die je eerst moet weten. Hier is een snelle gids over hoe je je haar thuis kunt kleuren zonder er een enorme puinhoop van te maken of te eindigen met ongelijke resultaten.

Voordat je begint, verzamel je alles wat je nodig hebt: een paar handschoenen, een oude handdoek of cape om je kleding te beschermen, een kleurborstel en een kom, vaseline (om je huid te beschermen tegen vlekken), en natuurlijk de haarkleur van je keuze. Lees de instructies op de doos met haarverf goed door voordat je begint.

Nu je alles hebt wat je nodig hebt, is het tijd om te beginnen! Doe eerst de handschoenen aan en leg een oude handdoek of cape neer om je kleding te beschermen. Breng met de verfkwast vaseline aan langs je haarlijn en op alle plekken waar de huid blootstaat - dit helpt vlekken te voorkomen.

Meng vervolgens de haarkleur volgens de aanwijzingen op de doos. Zodra het gemengd is, breng je het aan op je haar, beginnend bij de wortels en werk je naar beneden. Zorg ervoor dat je al je haar gelijkmatig bedekt - het kan helpen om het in secties te verdelen met behulp van clips of spelden.

Zodra al je haar met kleur is bedekt, zet je een timer voor de aanbevolen ontwikkelingstijd die op de doos staat. Vermijd gedurende deze tijd dat er water of iets anders op je haar komt, zodat de kleur zich goed kan ontwikkelen. Je kunt achterover leunen en je ontspannen of je met iets anders bezighouden terwijl je wacht.

Als de ontwikkelingstijd voorbij is, spring dan onder de douche en spoel alle kleur uit tot het water helder is. Vervolg met shampoo en conditioner - zorg ervoor dat je producten gebruikt die speciaal bedoeld zijn voor gekleurd haar, zodat ze het pas aangebrachte pigment niet wegstrepen. En voila! Je hebt met succes je eigen haar thuis gekleurd!


Gerelateerde pagina's