Geüpdatet: 20 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe je een kinderwagen veilig kunt gebruiken

20 September 2022

Er zijn veel verschillende soorten kinderwagens op de markt, maar ze hebben allemaal één ding gemeen - ze moeten veilig gebruikt worden om je kind te beschermen. Hier volgen enkele tips voor een veilig gebruik van een kinderwagen:

1. Zorg ervoor dat de kinderwagen stevig is en goed in elkaar zit. Controleer op losse onderdelen of scherpe randen die je kind kunnen verwonden.

2. Gebruik altijd de veiligheidstuigjes wanneer je je kind in de wagen zet. Zo blijven ze goed vastgegespt en kunnen ze er niet uitvallen.

3. Vermijd het gebruik van de kinderwagen op oneffen of ruw terrein. Blijf waar mogelijk op een gladde, vlakke ondergrond.

4. Wees voorzichtig als je met de kinderwagen de trap op en af gaat. Houd je vast aan de leuning en vermijd het dragen van iets anders - zo heb je twee handen vrij om de wagen in evenwicht te houden.

5. Let er bij warm weer op dat je kind niet te gekleed is of het te warm kan krijgen terwijl het in de wagen zit. De zon kan ook een gevaar zijn - probeer de koets zoveel mogelijk in de schaduw te houden of gebruik een parasol om je kind te beschermen tegen direct zonlicht.

 


Gerelateerde pagina's