Geüpdatet: 30 Maart 2023

Dagaanbiedingen blog

Hoe je dumbells kunt gebruiken voor een full-body workout

21 Juli 2022

Dumbbells zijn een geweldige manier om een full-body workout te krijgen. Je kunt ze gebruiken voor oefeningen die gericht zijn op je armen, benen, borst en rug. Alles wat je nodig hebt is een set dumbbells en wat ruimte om te bewegen. Hier zijn wat tips over hoe je dumbbells kunt gebruiken voor een full-body workout:

  • Begin met de basis. Als je nieuw bent in het trainen met halters, begin dan met basisoefeningen die je belangrijkste spiergroepen aanpakken. Daartoe behoren biceps curls, triceps extensions, shoulder presses, en squats.
  • Kies het juiste gewicht. Het is belangrijk dumbbells te kiezen die zwaar genoeg zijn om je spieren uit te dagen, maar niet zo zwaar dat je de oefening niet met goede vorm kunt voltooien. Naarmate je sterker wordt, kun je het gewicht verhogen.
  • Focus op vorm. Bij elke soort krachttraining oefening is het belangrijk je te concentreren op de vorm in plaats van op snelheid of reps. Dit helpt blessures te voorkomen en zorgt ervoor dat je het meeste uit de oefening haalt.
  • Mix dingen door elkaar. Wees niet bang om dingen door elkaar te gooien en nieuwe oefeningen uit te proberen. Dit helpt je je trainingen interessant te houden en verveling te voorkomen.

 


Gerelateerde pagina's