Geüpdatet: 17 April 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe je acne kunt behandelen met natuurlijke middelen

20 September 2022

Acne is een huidaandoening die ontstaat wanneer je haarzakjes verstopt raken met olie en dode huidcellen. Het veroorzaakt vaak mee-eters, mee-eters of puistjes, en kan ook leiden tot littekens. Hoewel er een aantal producten op de markt zijn die kunnen helpen om acne te verhelpen, bevatten veel daarvan agressieve chemicaliën die de huid kunnen uitdrogen en irriteren. Als je op zoek bent naar een meer natuurlijke manier om je acne te behandelen, zijn er verschillende huismiddeltjes die je kunt proberen.

Een eenvoudig huismiddeltje tegen acne is het mengen van gelijke delen citroensap en water. Breng dit mengsel op je gezicht aan met een watje en laat het ongeveer 10 minuten zitten voordat je het afspoelt. Het zuur in het citroensap zal helpen om bacteriën te doden en overtollige olie op te drogen, terwijl het water zal helpen om eventuele irritatie te verzachten.

Je kunt ook een pasta maken van zuiveringszout en water en die gebruiken als spot treatment voor acne. Breng de pasta gewoon aan op de plekken waar je uitbraakt en laat het ongeveer 15 minuten zitten voordat je het eraf wast. Het zuiveringszout zal helpen overtollige olie te absorberen en puistjes uit te drogen.

Een ander effectief huismiddeltje tegen acne is honing. Honing heeft antibacteriële eigenschappen waardoor het een ideale natuurlijke behandeling voor acne is. Breng gewoon honing aan op je gezicht en laat het ongeveer 30 minuten zitten voordat je het afspoelt met warm water. Je kunt ook een paar druppels tea tree olie aan de honing toevoegen voor nog meer antibacteriële kracht!

Voor meer hardnekkige gevallen van acne kun je misschien een aspirinemasker proberen. Aspirine bevat salicylzuur dat vaak voorkomt in veel vrij verkrijgbare acnebehandelingen. Om een aspirinemasker te maken maak je gewoon 2-3 aspirines fijn tot een poeder en meng je ze met genoeg water tot een pasta. Breng deze pasta aan op je gezicht en laat het 10-15 minuten zitten voordat je het afspoelt met warm water....


Gerelateerde pagina's