Geüpdatet: 29 Februari 2024

Dagaanbiedingen blog

Hoe gebruik je een babyfoon

20 September 2022

Een babyfoon is een radio-ontvanger gecombineerd met een luidspreker en/of microfoon, bedoeld om bij een baby te houden zodat de ouders elk geluid dat de baby 's nachts maakt kunnen horen.

Er zijn twee soorten monitoren verkrijgbaar: alleen audio en audio/video. De duurdere modellen hebben meestal extra functies zoals temperatuurbewaking, nachtlampjes, terugspreekmogelijkheden enz. Het belangrijkste is dat verschillende modellen een verschillend zendbereik hebben. Het is belangrijk om de productgegevens te controleren voordat je een monitor koopt, om er zeker van te zijn dat hij in jouw huis zal werken.

Hier volgen enkele tips voor het gebruik van een babyfoon:

1) Kies een goede locatie voor de monitor. Hij moet dicht genoeg bij je baby staan zodat je hem duidelijk kunt horen, maar niet te dichtbij dat hij hem zal storen. Als je een audio/videomonitor gebruikt, moet je ook bedenken waar de camera wordt geplaatst - hij moet goed zicht hebben op de wieg of het slaapgedeelte.
2) Controleer of zowel de zender (bij de wieg) als de ontvanger (bij jou) ingeschakeld zijn en goed werken voordat je je baby alleen laat.
3) Controleer het volume van beide apparaten - misschien moet je het aanpassen, afhankelijk van hoe ver ze van elkaar verwijderd zijn.
4) Maak jezelf vertrouwd met alle knoppen en functies op de ontvanger, zodat je weet hoe je ze snel kunt gebruiken als dat in een noodsituatie nodig is.
5) Als je een monitor met alleen geluid gebruikt, houd er dan rekening mee dat omgevingsgeluid in je huis van invloed kan zijn op hoe goed je je baby kunt horen - dingen als stromend water of een draaiende ventilator kunnen zachtere geluiden overstemmen.


Als je baby begint te groeien en mobieler wordt, kun je merken dat je vertrouwde babyfoon niet meer voldoet. Hier zijn enkele tekenen dat het misschien tijd is voor een upgrade:

- Je hoort je baby niet meer zo goed als vroeger - dit kan komen door de afstand of door interferentie van andere elektronische apparaten in je huis.
- De levensduur van de batterij is niet meer wat het geweest is - als je merkt dat je de batterijen vaker dan vroeger moet opladen of vervangen, is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe met een betere levensduur.
- Je wilt extra functies - als je op zoek bent naar zaken als nachtzicht of temperatuurwaarschuwingen, dan heeft je huidige model die helaas waarschijnlijk niet ingebouwd en kun je ze dus niet upgraden zonder een heel nieuw systeem te kopen.


Gerelateerde pagina's